Diverse

Vă mai aduceţi aminte febra NFT-urilor din perioada 2020 – 2022 ? În câteva luni mulţi au vândut nimic pe zeci, poate chiar sute de mii de dolari, iar alţii au cumpărat nimic pe zeci, poate chiar sute de mii de dolari. Chiar şi aşa, cumva am înţeles ambele părţi: vânzătorii au făcut un ban relativ cinstit, iar unii cumpăratori au spalăt bani relativ cinstit.

Şi totuşi au fost şi creduli, cei care au crezut că se vor îmbogăţi. Pentru aceştia articolul de faţă vine ca un adevărat KO.

Conform unui studiu recent făcut pe 73.257 colecţii de NFT-uri aflate în circulaţie, aflăm că 69.795 dintre acestea (aproximativ 95% din total) au o valoare de 0 ETH. Practic toate aceste NFT-uri nu valorează nimic.

În acelaşi raport al celor de la dappGambl se estimează că în prezent mai bine de 23 de milioane de oameni deţin NFT-uri fără valoare.

Piaţa NFT-urilor nu a murit complet, în continuare se fac tranzacţii, însă valorile sunt cu adevărat modeste comparativ cu apogeul din 2021. Undeva la 79% din toate colecţiile NFT rămân în prezent nevândute.

Sursa: businessinsider.com, sursa foto

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.