gAuto

Vânzările Nissan din ultimii ani sunt în scădere, iar compania a demarat de ceva timp un plan serios de restructurare. Unul din punctele dure ale acestui plan este acela de închidere a fabricii Nissan din Barcelona în luna decembrie a acestui an.

Nissan are în regiunea Barcelona o uzină producătoare de maşini şi alte două uzine mai mici producătoare de piese şi componente auto. Acest ansamblu are aproximativ 3000 de angajaţi, însă alţi 20.000 de angajaţi au legătură indirectă cu această fabrică (salariaţii furnizorilor).

În ultimele zile a apărut totuşi o urmă de speranţă pentru aceşti oameni, una venită din …, China. Producătorul auto Great Wall Motors este interesat să cumpere uzina producătoare de maşini şi este deja în tratative cu autorităţile catalane şi reprezentanţii Nissan. Nici celelalte două uzine mai mici nu au fost uitate, aici purtându-se negocieri cu producătorul spaniol de motociclete Silence şi cu firma locală de inginerie QEV Technologies.

Surse din Spania susţin că proiectul celor de la Great Wall Motors pentru fabrica Nissan include păstrarea a doar 1300 locuri de muncă, restul de până la 3000 urmând a fi daţi afară (se pare că foarte mulţi angajaţi, câteva sute, îndeplinesc vârsta de pensionare anticipativă şi se va apela la acest artificiu).

Nu ştiu cum se face, dar “salvarea” 😐 vine tot timpul din China. 🇨🇳 🇨🇳 🇨🇳

Sursa: reuters.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.