Retelistica

Nu doar Orange și-a actualizat portofoliul de abonamente, Vodafone a venit în această primăvară cu o nouă ofertă. Așa au scăpat și de prețurile listate în genul 13.89 euro la RED 14 ( reducerea de TVA aplicată la început de an). 

Paleta de abonamente a Vodafone mi se pare a fi mai largă față de ce găsești la concurența sa directă.

a. Abonamentele RED

Cel mai atractiv mi se pare a fi RED 10 fără telefon. Observați că beneficiile incluse în abonament pot fi consumate în SEE – Spațiul Economic European ( Uniunea Europeană, Islanda, Norvegia și Liechtenstein). Este o mișcare de PR a Vodafone, în contextul în care din 2-a parte a lunii iunie urmează să beneficiem de o schimbare în cadrul UE în ce privește roaming-ul, iar beneficiile din abonamentul local se aplică la nivelul țărilor din SEE. Vodafone și Orange supralicitează și aduc această schimbare cu două luni mai devreme.

b. Abonamentele Super RED

Sunt abonamente pe care un client le preia la un pachet cu un smartphone. În această sumă avem cumva inclus și subvenția acordată pentru dispozitiv, nu că ar fi cine știe ce subvenție, dar trebuie ținut cont și de acest aspect. Observați că se urcă până la un abonament de 89 euro pe lună, concurența se oprește pe la un maxim de 50 euro pe lună, iar Vodafone are 2 abonamente Super RED ce trec de acest prag.

c. Abonamentele Super RED Duo și Super RED Trio

Pentru cei ce-și doresc să cumpere două telefoane mobile în același pachet.

d. Abonamentele RED4ALL

Abonament principal RED + până la 4 abonamente secundare, 1 GB net la comun + NELIMITAT la minute și SMS-uri în orice rețea națională.

Bonus – Abonament RED Național.

Fără posibilitatea în a-i folosi beneficiile în roaming-ul UE, momentan.

Prevăd că Telekom se pregătește și el de o actualizare a abonamentelor. Digi Mobil nu prea are ce beneficii să mai includă în ale sale, mai ales la prețul afișat.

Orange și Vodafone aș trage concluzia că au adus ceva mai mult internet, dar mai este destul loc de mai bine. Prețurile parcă au urcat puțin. Sunt sigur că fiecare operator de telecomunicații își dorește ARPU cât mai mare, dar este din ce în ce mai greu să-l faci pe utilizator să migreze de pe cartelă preplătită spre abonament.

Categorii: retelistica
Tag-uri: vodafone

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.