Prezentare noile MINI Cooper si Countryman Romania gAuto

Cu câteva luni bune înainte de lansarea comercială, noile MINI Cooper și MINI Countryman au fost prezentate în țara noastră într-un cadru cu adevărat inedit. Am descoperit noile modele la Muzeul Imersiv al Noilor Arte – MINA, unde cele două mașini au fost dezvăluite cu ajutorul unei proiecții la 360 de grade.

Într-o încăpere de 400 metri pătrați, cu ajutorul a nu mai puțin de 14 proiectoare cu luminozitate maximă de 16.000 lumeni fiecare, a fost pus în scenă un spectacol cu adevărat impresionant. Cele două modele MINI au stat în centrul unei animații proiectate la 360 de grade, realizată de către studioul românesc de creaţie Les Atelier Nomad, cu un portofoliu foarte valoros de lucrări de video mapping, animaţie 3D, post producţie şi CGI.

Noul MINI Copper păstrează reperele emblematice ale mărcii, cu un design simplificat și elegant denumit „Charistmatic Simplicity”.

Cele mai importante detalii ale noilor MINI Cooper și MINI Countryman sunt:

  • blocurile optice permit selectarea a trei designuri de iluminare ale farurilor de zi și stopurilor, dar și un scenariu special de deschidere/închidere;

  • la interior se remarcă ecranul OLED rotund oferit de Samsung Displays, primul de acest fel folosit în industria auto;

  • sunt disponibile până la opt „Experience modes”, ce pot avea impact nu doar asupra caracteristicilor de condus, dar care transformă și interfața display-ului central sau schema de iluminare, disponibilă opțional cu proiecție pe bord;
  • noul sistem de operare MINI 9.0 vine cu o interfaţă nouă. Pentru prima dată, utilizatorii pot descărca aplicaţii şi jocuri, sistemul de comandă vocală a fost extins cu conectivitate online, sistemul de navigaţie se bazează pe hărţi online şi oferă informaţii de orientare cu realitate augmentată (AR) și sunt disponibile actualizări regulate de software;
  • soluţiile de propulsie folosesc tehnologia BMW Group de generaţia a cincea pentru modelele electrice și cea mai nouă versiune de motoare cu ardere internă;
  • la suspensii se remarcă amortizoarele cu răspuns variabil în funcție de cursă (standard pentru puntea față la MINI Countryman) sau cu răspuns variabil în funcție de frecvență, o dezvoltare nouă, disponibilă opțional pentru MINI Countryman;
  • sisteme de asistență pentru condusul și parcarea semiautonome Level 2, așa cum este Reversing Assistant disponibil standard pentru toate modelele.

MINI Cooper este oferit exclusiv ca EV, în două variante. MINI Cooper E, cu 135 kW/184 CP, 290 Nm, 0-100 km/h în 7.3 secunde are un preț de 31.748 EUR cu TVA, în timp ce MINI Copper SE, cu 160 kW/218 CP, 330 Nm, 0-100 km/h în 6.7 secunde, pleacă de la 35.641 EUR cu TVA. Prețurile nu includ ecobonusurile Rabla Plus.

MINI Countryman C (1.5 l, 3 cilindri, 170 CP) are un preț de start de 36.474 EUR cu TVA, MINI Countryman S (2.0 l, 4 cilindri, 218 CP) costă de la 42.271 EUR cu TVA, în timp ce MINI Countryman John Cooper Works ALL4 (2.0 l, 4 cilindri, 300 CP) pleacă de la 52.420 EUR cu TVA.

Alături de cele două modele de stradă a fost prezentat și Racing MIMI, alături de reprezentanții echipei, Horia Platona și Anya Gherghina.

Proiectul a stabilit mai multe repere istorice pentru marcă. MIMI a fost primul MINI Electric de curse construit vreodată și a obținut un titlu de campion în competiție directă cu automobile cu motorizare termică.

Racing MIMI beneficiază de un pachet important de îmbunătățiri de la Engage Engineering, dar, foarte important, păstrează motorul și bateria electrică de serie. Este cel mai bun argument al mărcii că, și în format electric, MINI păstrează plăcerea de a conduce. În acest moment investigăm, dar este foarte posibil ca titlul obținut de Racing MIMI să fie primul obținut de o electrică în luptă cu automobile cu ardere internă din istoria modernă a motorsportului. Este un proiect de pionierat adevărat de care suntem deosebit de mândri.“, a declarat Alex Șeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Categorii: gautogev
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.