Noile televizoare Bravia de la Sony cu procesor XR din 2022 sunt dotate cu noi funcții de recunoaștere pentru PS5 care facilitează reglarea televizorului pentru a obține cea mai bună calitate grafică pentru jocurile HDR.

S-ar părea că, pentru că au același logo al companiei pe carcasă, televizoarele Sony și consolele PS5 ar trebui să se înțeleagă mai bine decât orice alt ecran. Cu toate acestea, nu a fost chiar așa până acum, chiar și atunci când unele modele au fost etichetate ca fiind „PS5 Ready”.

Noua generație de televizoare Sony Bravia cu procesor XR este prevăzută cu eticheta Perfect for PlayStation 5, care profită mai bine de capacitatea standardului HDMI 2.1 de a recunoaște când un PS5 este conectat la el și activează automat modul Joc și setările necesare pentru a exploata pe deplin capacitățile grafice ale consolei NextGen de la Sony.

Cu această nouă funcție, consola și televizorul stabilesc o comunicare constantă care permite rularea conținutului HDR cu cea mai mare fidelitate, atingând niveluri cinematografice pentru grafica jocurilor care acceptă acest standard.

Faceți cunoștință cu partenerul dumneavoastră în munca în echipă

PlayStation 5, la fel ca și noua generație Xbox X Series, atinge niveluri de calitate grafică fără precedent, până la punctul de a depăși capacitățile multor televizoare lansate în același an.

În acest context, producătorii s-au grăbit să obțină o acoperire maximă a standardului HDMI 2.1 în televizoarele lor, pentru a extinde lățimea de bandă și a reda conținut în 4K, cu imagini HDR și rate de 120 Hz.

Cu toate acestea, noua generație de televizoare Sony cu procesoare XR a făcut un pas înainte și a adăugat o funcție unică care nu va fi disponibilă pe televizoarele altor mărci. Una dintre caracteristicile incluse în standardul HDMI 2.1 este recunoașterea dispozitivelor de jocuri.

Atunci când conectați o consolă de jocuri sau un PC la televizor, acesta îl recunoaște și activează modul „Gaming” al televizorului și funcțiile derivate incluse, de asemenea, în standardul HDMI 2.1, cum ar fi Modul automat cu latență redusă (ALL-M) sau Rata de reîmprospătare variabilă (VRR) pentru a îmbunătăți experiența de joc. Daca sunteti interesat de un asemenea televizor, atunci puteti comanda un TV Sony de ultima generatie direct de pe Emag!

Ceea ce nu poate diferenția acest mod este dacă dispozitivul conectat este un PlayStation 5, un PS4 sau un XBox Series S, astfel că ajustarea calității și a performanțelor nu este în totalitate exactă în toate cazurile.

Noutatea este că procesorul XR de la Sony detectează faptul că un PlayStation 5 este conectat la el și, pe lângă faptul că setează televizorul în modul Gaming pentru a reduce latența și a ajusta rata de reîmprospătare, configurează și setările HDR și profilurile de culoare cu cartografiere a tonurilor HDR pentru a obține cea mai bună calitate a imaginii pe care PlayStation 5 o oferă în fiecare scenă a jocului.

Această comunicare îmbunătățită se realizează în ambele sensuri, astfel încât atât consola, cât și televizorul știu ce model se află la celălalt capăt al cablului HDMI.

Acest lucru este important, deoarece vor exista mai multe modele care vor include eticheta Perfect for PlayStation 5, dar HDR nu este gestionat în același mod pe un ecran Full Array LED, cum este Bravia XR X90K, ca pe noile panouri Mini LED de la Bravia XR X95K sau ecranele Sony OLED și QD-OLED de la Bravia XR A95K și A90K.

Prin recunoașterea televizorului la care este conectat, PS5 ajustează gama dinamică a HDR-ului său, adaptând valorile de luminanță la capacitățile televizorului care îl va afișa. În acest fel, în ambele cazuri, fiecare dispozitiv este la maxim pentru a obține cea mai mare acuratețe a imaginii în grafica HDR pentru jocuri.

Vizionați Netflix pe PS5? Iată cum îmbunătățește Sony calitatea imaginii pe noile televizoare 2022

Atât Xbox, cât și PlayStation sunt mult mai mult decât platforme de jocuri. Disponibilitatea aplicațiilor de la Netflix, Amazon Prime Video și alte platforme de streaming pentru aceste platforme a facilitat utilizarea acestora de către mulți utilizatori pentru a viziona seriale și filme.

Odată cu sosirea noii generații de televizoare Bravia XR și cu îmbunătățirea comunicării acestora cu PS5, consola va indica televizorului că, deși este un dispozitiv de jocuri, ceea ce se trimite nu este un joc, ci conținut cinematografic.

Reacția televizorului echipat cu procesor XR va fi aceea de a comuta automat în modul Standard cu cel mai potrivit profil de culoare pentru vizionarea serialului la calitatea stabilită de creatorul său. Cu alte cuvinte, chiar dacă este un dispozitiv de jocuri, televizorul va trata PS5 ca și cum ar fi un media player sau un player Blu-ray.

Acest articol este susținut de către eMAG.