Telefoane Mobile

HMD Global a trimis un comunicat legat de disponibilitatea Android 11 pentru două smartphone-uri din portofoliu: Nokia 4.2 și Nokia 2.2.

Compania finlandeză promite 2 ani pentru actualizările de sistem de operare și 3 ani pentru patch-urile de securitate. Nokia 4.2 și Nokia 2.2 au fost lansate în 2019 și update-ul la Android 11 este ultimul pe care-l vor primi (au debutat cu Android 9 Pie). Ambele smartphone-uri sunt prinse în programul Android One.

Care sunt noutățile din Android 11 pe cele două smartphone-uri Nokia?

  • Gestionarea conversațiilor din mai multe aplicații de mesagerie într-un singur loc;
  • Resetarea automată a permisiunilor pentru aplicațiile ce nu au mai fost folosite de ceva timp;
  • Hei Google, show my day – activare a unui instantaneu pentru întreaga zi, prin butonul dedicat pentru asistentul Google.

Android 11 prin Android One = Android în stadiu nativ, fără modificări la nivel de interfață grafică.

Nokia 4.2;

Nokia 4.2 are un ecran IPS de 5.71 inch cu rezoluție HD+, procesor Qualcomm Snapdrahon 439 de tip octa-core, 2 / 3 GB RAM, 16 / 32 GB stocare, cameră cu 13 + 2 Megapixeli, baterie de 3000 mAh.

Nokia 2.2;

Nokia 2.2 are un display IPS de 5.71 inch cu rezoluție HD+, procesor MediaTek Helio A22 de tip quad-core, 2 / 3 GB RAM și 16 / 32 GB stocare, cameră de 13 Megapixeli, baterie de 3000 mAh.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.