Foto si Video

Canon a intrat pe piața de aparate foto cu obiective interschimbabile în 2003 prin EOS 300D. Înțeleg din comunicat că avea un preț bun, design compact și a deschis piața de aparate foto SLR digitale.

În 2019, seria EOS a atins pragul a 100 milioane unități comercializate.

Canon EOS R5 a fost anunțat în 2020 și reprezintă unul dintre produsele pe care compania japoneză mizează în segmentul mirrorless.

Fragment din comunicat:

„ Vom continua să perfecţionăm tehnologiile de imagistică bazate pe tehnologia optică, să îmbunătăţim şi să extindem seria de aparate foto EOS şi seria de obiective RF/EF. Obiectivul nostru este de a oferi modalităţi noi de înregistrare a imaginii, care să răspundă nevoilor utilizatorilor tot mai diferiţi, să promoveze şi să contribuie la dezvoltarea domeniului foto-video.”

Canon a recuperat destul de mult pe segmentul mirrorless, acolo unde Sony era lider autoritar la un moment dat.

Potrivit Techno System Research în 2020 au fost produse 5.65 milioane aparate foto cu lentile interschimbabile (3.26 milioane fiind din categoria mirrorless).

Pe primele locuri la mirrorless se află:

  • Sony – 1.15 milioane;
  • Canon – 1.05 milioane;
  • Nikon – 250.000.

Pe segmentul DSLR sunt doi jucători importanți:

  • Canon – 1.71 milioane;
  • Nikon – 650.000 unități.

Dacă adunăm datele reiese că avem Canon în fotoliul de lider cu 2.76 milioane unități, Sony pe locul al 2-lea cu 1.15 milioane unități și Nikon pe poziția a 3-a cu 900.000 unități. Datele coincid cu ceea ce Canon și Nikon au prezentat în rapoartele pe 2020 la unități vândute.

Statista afișează pe segmentul de camere digitale:

  1. Canon – 45.4%;
  2. Sony – 20.2%;
  3. Nikon – 18.6%;
  4. Fujifilm – 4.7%;
  5. Panasonic – 4.7%.

Apropo, observați degringolada din ograda Nikon ce se află în cădere serioasă, mai ales că nu au fost capabili să dezvolte o gamă de camere mirrorless care să se ridice la nivelul concurenței.

Categorii: foto-video
Tag-uri: canondslr
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.