Smartphone

HMD Global îşi continuă planurile de dezvoltare, mai ales după ce relansarea brandului Nokia de anul trecut a fost un succes, compania reuşind să vândă la nivel global peste 8.45 milioane de smartphone-uri. Nokia a atins în ultimul trimestru din 2017 o cotă de piaţă de 1%, iar trendul actual pare a confirma că HMD Global poate intra în 2018 în top 10 producători mondiali.

Primul pas în îndeplinirea acestui obiectiv îl reprezintă MWC Barcelona 2018. Compania finlandeză a anunţat că ne pregăteşte device-uri surprinzătoare pentru acest eveniment, iar una dintre variante ar putea fi un nou flagship: Nokia 8 Sirocco. Smartphone-ul ar urma să fie echipat cu un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB memorie RAM, cameră foto duală 12 + 13 megapixeli cu optică Zeiss, cameră frontală de 5 megapixeli şi baterie de 3250 mAh cu tehnologie de încărcare rapidă.

Nokia 8 Sirocco va include şi o certificare IP67 pentru rezistenţă la apă şi praf, iar preţul de lansare se estimează că va fi de aproximativ 790 dolari. Observaţi că HMD Global continuă strategia de a apela la denumiri pe care Nokia le-a consacrat în urmă cu mulţi ani, o strategie care pentru moment pare a funcţiona.

Sursa: gizchina.com