Smartphone

La lansarea Canon EOS M în România am văzut pentru câteva minute și un Nokia 808 PureView. Îi aparținea lui Radu Dumitru. Presupun că ați mai citit legat de 808 PureView prezentat de către Nokia la MWC Barcelona 2012, telefonul cu senzor de 41 Megapixeli.

Câteva detalii ca să vă reîmprospătez memoria:

Smartphone
Date tehnice
Nokia 808 PureView
Ecran AMOLED de 4 inch cu rezoluție 360×640 pixeli și 16 milioame culori, protejat de corning gorilla glass, Nokia ClearBlack display
Procesor Single core la 1.3 GHz
Memorie 512 MB RAM, 1 GB ROM, 16 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB
GPU Nu dețin informații
Sistem de operare Nokia Belle OS
Conectivitate 3G cu viteze de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n,
Cameră foto și video 41 Megapixeli cu rezoluția maximă a fotografiei de 7152×5368 pixeli, autofocus, xenon flash, filtru ND, zoom 3x, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 0.3 Megapixeli
Baterie 1.400 mAh
Greutate 169 gr.
Grosime 13.9 mm

Este un smartphone destul de gros – aproape 14 mm. Asta se simte de la primul contact cu telefonul. Senzorul de 41 Megapixeli de pe spate este de-a dreptul gigantic și asta mai ales dacă-l compari cu alte camere foto de pe smartphone-urile din prezent.
Display-ul de 4 inch cu rezoluție 360×640 pixeli este identic cu cel de pe Nokia X7-00, AMOLED. Parcă am văzut AMOLED-uri de o calitate și mai bună la compania finlandeză. Și aceste se vede bine. Interfața sistemului de operare este în stilul cunoscutului Symbian, nu este tocmai o mostră de ergonomie și simplitate.

Capacul bateriei se poate îndepărta. Inițial am crezut că este din metal, dar au ales să-l fabrice din plastic. Mi-a adus aminte de Galaxy S  & Galaxy S II ca feeling oferit din acest punct de vedere. Presupun că au făcut această alegere ca să nu aibă probleme cu semnalul.

Lângă senzorul de 41 Megapixeli a fost poziționat un Xenon flash care luminează în orice condiții. Îmi amintesc că o soluție similară a fost aleasă și la Nokia N8, cel mai puternic flash de la un telefon mobil care l-am testat până acum.

Îl aștept la review ca să trag concluziile. Îl găsiți la prețul de 3.199 lei.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.