Retelistica

Dacă în primul trimestru din 2018 Nokia anunţa un profit de 46 milioane de euro, la un an distanţă situaţia este schimbată la 180 de grade: pierderi de 254 milioane de euro.

Există totuşi şi o explicaţie: investiţiile masive în dezvoltarea tehnologiei 5G. Pentru a nu pierde lupta cu mai marii Huawei sau Ericsson, Nokia a investit zeci de milioane de euro în echipamente şi tehnologie 5G, urmând ca aceşti bani să fie recuperaţie cu profit substanţial în momentul în care contractele pentru 5G vor începe să fie implementate.

Se pare că până acum Nokia are semnate deja 36 de contracte pentru dezvoltarea de reţele 5G în diferite zone ale lumii, iar finlandezii încearcă să recupereze teren în ţările unde Huawei este interzisă. Pierderea de 254 milioane de euro ar fi fost mai mică dacă nu ar fi ratat la mustaţă un contract de 200 milioane de dolari pentru furnizarea de echipamente 5G în America de Nord.

Chiar dacă există această justificare clară a pierderilor financiare, acţiunile companiei la bursă au scăzut cu 9% ajungând la cel mai mic nivel din ultimele 6 luni.

PS: Nokia din articol nu are nicio treaba cu HMD Global, producătorul de telefoane.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: nokia

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.