Smartphone

LG Mobile este una dintre diviziile cu cele mai mari probleme din grupul LG, iar mai marii companiei au decis că e cazul să adopte măsuri drastice de reducere a costurilor.

Chiar dacă compania sud-coreeană se mândrea cu smartphone-urile tip flagship produse în ţara natală (în foarte multe cazuri “Made in Korea” apărea inscripţionat pe telefoane), vânzările modeste şi costurile de producţie ridicate au dus la o decizie dificilă: renunţarea la producerea de smartphone-uri în Coreea de Sud.

LG va muta întreaga producţie din Pyeongtaek, Coreea de Sud, în campusul Haiphong, Vietnam. Acesta a fost finalizat în 2015 după o investiţie de 1.5 miliarde de dolari şi include toată tehnologia şi forţa de muncă necesară pentru a produce flagship-uri LG la costuri mult mai mici decât în prezent.

Această mişcare dură pentru sud-coreeni (ştim cât de naţionalişti sunt) dovedeşte că LG nu este gata să renunţe şi că segmentul telefoanelor inteligente rămâne unul cu mare potenţial pentru ei.

Sursa: theverge.com

Categorii: lg
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.