Software

S-a întâmplat ca în aceste zile să am un Nokia Lumia 1020 pentru review și astfel am avut ocazia să instalez update-ul Lumia Black de la compania finlandeză. Primele telefoane care-l primesc sunt Nokia Lumia 1020 și Nokia Lumia 925.

Ești avertizat că update-ul este disponibil, se descarcă în fundal și pornește procesul de instalare ce necesită un restart suplimentar la final. În aproximativ 10 minute se termină și ai Nokia Lumia Black pe smartphone.

Schimbările nu sunt evidente la prima vedere când navighezi între cele două ferestre ale ecranului de start, un update care merge în profunzime și promite un plus de performanță pe partea de fotografie, clip video, editare foto & video.

Noutățile aduse de Nokia Lumia Black:

App Folder – organizarea aplicațiilor în foldere direct pe ecranul de start;

Nokia Glance screen 2.0 – informația luată din rețele sociale, mail, notificări sau calendar este afișată în timp real;

Bluetooth LE – compatibilitate mai mare cu tot felul de device-uri în genul Adidas MiCoach etc;

Nokia Refocus – disponibil pe telefoanele Nokia cu cel puțin 1 GB RAM;

Nokia Beamer – streaming al ecranului de smartphone spre un TV sau PC conectat la internet, fără a fi nevoie de o conexiune pe fir;

Nokia Storyteller – aranjează fotografiile în funcție de data la care au fost făcute, loc și merge mână cu mână cu hărțile interactive, de aici reiese un conținut nou și interesant. HTC și Samsung au ceva similar pe HTC One, GALAXY S4, Note 3 etc.

Nokia Camera – sunt combinate aplicațiile Nokia Pro Camera și Smart Camera. A debutat pe Nokia Lumia 1020 și acum merge și spre celelalte telefoane cu Windows Phone 8 din gama Nokia.

DNG raw suport pentru Nokia Lumia 1020 – un astfel de suport a debutat pe Nokia Lumia 1520 și acum face pasul spre Lumia 1020. Este oferit un plus de informații legat de fotografii.

Sursa: Conversations.Nokia.com

Categorii: windows-phone
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.