Telefoane Mobile

Nokia a vândut divizia de telefoane mobile către Microsoft. Înțelegerea urmează a intra în vigoare din 2014 când vor sosi toate aprobările. Microsoft nu va folosi brandul Nokia pentru noile terminale și cel mai probabil va activa un brand secundar, Lumia ar fi cea mai logică alegere.

Totuși, unul dintre proiectele la care echipa Nokia a tras în paralel se numește Nokia Normandy. Se știe că Google și-a dorit mult ca Nokia să intre în universul Android, dar din 2010 au preferat să aleagă colaborea exhaustivă pe telefoane de top cu Microsoft și al său Windows Phone 7 / Windows Phone 8 din 2012. Există și acum interes în piață pentru un smartphone Nokia cu Android.

Nokia Normandy a apărut într-o primă imagine neoficială de presă. Observați liniile de design și butonul fizic central ce amintesc de Nokia Asha 501. Telefonul Nokia ar merge direct în categoria low-cost și ar rula Android cu o interfață grafică puternic modificată de către compania finlandeză.

Care este probabilitatea să vedem Nokia Normandy pe piață?

Proiectul s-ar putea să fi pornit înainte de anunțul achiziției Microsoft în ce privește divizia de terminale. De aici trag concluzia că șansele sunt minime.

Sursa: PhoneDog.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.