Nokia

Mă uimeşte strategia celor de la Nokia. Când ne aşteptam mai puţin şi MeeGo părea să fie abandonat, a sosit prezentarea spectaculoasă a lui N9. S-a bucurat de o primire pozitivă world wide şi imediat Stephen Elop a spus că este primul şi singurul lor telefon cu MeeGo. Vă daţi seama că atunci când achiziţionezi un telefon cu sistem de operare te gândeşti şi la cât vei avea update-uri ale platformei mobile pe care rulează. Pe twitter, Klas Strom – un şef al Nokia pe partea de marketing a dat un tweet în care a spus că N9 se va bucura de suport pentru câţiva ani de zile şi vor fi oferite o serie de îmbunătăţiri.

Au spus că şi Symbian va avea suportul Nokia până cel puţin în 2011.

Nokia N9 va sosi în lunile viitoare şi România este una dintre ţările în care va fi lansat în premieră. Datele tehnice:

– ecran AMOLED de 3.9 inch cu rezoluţie 480×854 pixeli şi 16 milioane culori, gorilla glass;

– procesor A8 CPU de 1 Ghz, 1 GB RAM, 16 sau 64 GB spaţiu de stocare, fără microSD, accelerator grafic PowerVR SGX530 GPU;

– MeeGo OS Harmattan;

– Wi-Fi a, b, g şi n, 3G cu viteze de download de până la 14.4 Mbps, bluetooth 2.1, microUSB, Wi-Fi hotspot;

– cameră de 8 Megapixeli cu dual led flash, cu lentile Carl Zeiss, filmează HD la 30 fps;

– baterie de 1.450 mAh, 135 gr , 12.1 mm şi un preţ de aproximativ 470 euro.

via

Categorii: nokia
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.