Diverse

Xiaomi are un succes remarcabil în India, iar până de curând nu putea produce nici jumătate din cererea existentă în piaţă. În urmă cu o săptămână Xiaomi a anunţat că a reuşit să vândă 1 milion de smartphone-uri Xiaomi Redmi Note 4 în doar 45 de secunde şi că ar fi putut vinde mult mai mult, însă stocul a fost limitat.

Pentru a răspunde acestei cereri uriaşe, Xiaomi în colaborare cu Foxconn a deschis o nouă fabrică în India, mai exact în oraşul industrializat Sri City din regiunea Andhra Pradesh. Aşezarea este una strategică, având ieşire imediată către toate căile de transport (naval, aerian, rutier şi feroviar).

Conform oficialilor companiei, noua fabrică poate produce un smartphone / secundă, însă în primă fază acest lucru va fi greu realizabil din cauza lipsei materiei prime. Cele două fabrici din India au împreună peste 5000 de angajaţi, din care 90% sunt femei. Printre principalele device-uri care se produc în India regăsim Xiaomi Redmi 3S (2 variante), Xiaomi Redmi Note 4 (3 variante) şi în perioada următoare ar putea demara producţia pentru Xiaomi Mi 5.

Pentru fanii Xiaomi din întreaga lume această expansiune a producătorului chinez în India este un semn bun. Spun acest lucru pentru că în această ţară Xiaomi lansează produsele cu ROM global (update OTA, Google Play etc), exact de ce avem şi noi europenii nevoie.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.