panasonic cu firefox os Televizoare

Încă de la CES 2015 au fost anunțate primele modele de Smart TV-uri Panasonic cu Firefox OS. Acum compania japoneză vine cu informații proaspete despre noua gamă de televizoare.

Noua linie va cuprinde modele cu diagonale de la 40 până la 65 de inci, iar vârfurile de gamă vor beneficia de tehnologia 4K Pro, despre care Panasonic spune că va oferi o mai bună acuratețe a reprezentării culorilor.

Producătorul vrea să se detașeze de competiție prin oferirea primelor Smart TV-uri care rulează sistemul de operare de la Mozilla, dezvoltat inițial pentru smartphone-uri și tablete. Panasonic folosește Firefox OS ca bază pentru software-ul său destinat Smart TV-urilor, denumit Home Screen 2.0.

Interfața acestuia nu seamănă deloc cu ceea ce putem vedea la un smartphone cu Firefox OS. Așa cum ne-am aștepta de la un astfel de sistem de operare, el folosește Firefox drept browser web. Navigarea doar prin telecomanda televizorului poate fi dificilă, așa că Panasonic ne anunță că orice smartphone sau tabletă cu Firefox Browser va putea fi folosit pentru a trimite comenzi către noile Smart TV-uri cu Firefox OS.

Home Screen 2.0 și Firefox OS vor fi prezente pe noua gamă Panasonic 4K disponibilă din 2015. Aceasta include modele din seriile CX850, CX800, CX750, CR730, CX700 și CX860. Prețurile și data de lansare nu au fost încă anunțate.

Iată un clip video de la CES 2015 în care sunt prezentate pe scurt câteva funcții ale Smart TV-urilor Panasonic cu Firefox OS:

Sursa : Liliputing.com