Xiaomi TV Q2 Televizoare

Ultimele produse, dar nu cele din urmă, prezentate ieri cu ocazia evenimentului european Xiaomi, sunt reprezentate de gama de televizoare Q2. Acestea pot veni în dimensiuni de 50, 55 și 65 de inch și integrează aceleași soluții și specificații tehnice.

În primul rând vorbim despre ecrane cu tehnologie Quantum Dot, capabile de a reprezenta 1.07 miliarde culori și despre care Xiaomi afirmă că ar acoperi în proporție de 92% spectrul de culoare DCI-P3. În plus, display-urile sunt compatibile Dolby Vision și promit o claritate îmbunătățită a imaginii în scenele cu mișcări rapide, prin intermediul tehnologiei MEMC.

Sunetul este asigurat de două difuzoare cu putere de câte 15W fiecare, ce oferă suport Dolby Atmos și DTS:X.

Pe partea de design, seria Xiaomi TV Q2 se remarcă prin margini înguste pe trei dintre laturile din jurul ecranului, în timp ce rama și picioarele sunt din aluminiu.

Gama Xiaomi TV Q2 rulează Google TV, ce vine cu Asistentul Google și Chromecast integrate. Totodată, aplicația Xiaomi TV+ este preinstalată și permite accesul de la programe TV, până la diferite filme și seriale.

Ansamblul hardware are în centru un procesor MediaTek MTK 9611 de tip quad-core la 1.5 GHz, pe Cortex-A55. Acceleratorul grafic este un Mali G52, în timp ce memoria RAM este de 2 GB, iar spațiul de stocare intern este de 16 GB.

Telecomanda se conectează la noile televizoare prin Bluetooth, în timp ce conectivitatea la internet a smart TV-urilor se poate realiza prin Wi-Fi ac sau prin cablu ethernet. Alte porturi: 3 x HDMI, 2 x USB, AV input și ieșire optică audio.

Seria Xiaomi TV Q2 urmează a fi disponibilă în țara noastră în perioada următoare. Prețurile recomandate pleacă de la 599 de Euro pentru modelul cu diagonală de 50 de inch.