Noul BMW Seria 8 gAuto

Ziua de sâmbătă, 10 noiembrie 2018, a marcat debutul național pentru unul dintre cele mai speciale automobile de anul acesta. BMW Seria 8 a intrat oficial în România printr-o prezentare de gală, pe coloana sonoră a unui concert de muzică de cameră, în Uzina Electrică Filaret, clădire de patrimoniu ridicată acum 110 ani.

BMW Group România este alături de Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo de 10 ani, așa că în deschiderea evenimentului a fost interpretat “Marşul BMW”, o compoziţie de la începutul anilor ’30, semnată de Frank Anatol şi dedicată mărcii. Interpreți au fost Răzvan Popovici la violă şi Jan-Erik Gustaffson la violoncel.

Cei doi artiști au fost și cei care au dezvelit vedeta zilei, pusă față în față cu un model BMW 2800 CS (nume de cod BMW E9), primul coupé modern al mărcii, evocând astfel tradiţia specială pe care BMW o are în acest segment.

Noul BMW Seria 8 a rămas apoi în centrul atenției până la finalul serii, toată lumea prezentă admirând proporțiile, liniile, muchiile și fiecare element al caroseriei și interiorului perfect îmbinate spre a crea una dintre cele mai frumoase mașini ale anului.

Debutul comercial pe piața din țara noastră este fixat pentru data de 24 noiembrie 2018, când clienții solvabili vor putea alege dintre două versiuni disponibile inițial. BMW Seria 8 va putea fi comandat fie în varianta 840d xDrive, cu motor diesel de 3 litri cu 6 cilindri în line, ce produce 320 CP, fie cu un V8 pe benzină, de 4.4 litri și 530 CP în ediția M850i xDrive. Dieselul va avea un preț de plecare de 102.339 Euro cu TVA, în timp ce V8-ul va costa de la 127.985 Euro cu TVA.

Noul BMW Seria 8 va putea fi configurat și personalizat în detaliu, fiind oferită o gama largă de echipamente opţionale. Poți crea o ambianță definită de eleganţă şi lux sau una ultrasportivă, cu multe elemente de caroserie din fibră de carbon. În cel de-al doilea caz poți bifa pachetul BMW M Technik alături de pachetul BMW M Sport, o premieră în gama modernă şi o referinţă istorică importantă pentru marca bavareză.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.