Noul Ford Kuga 2016 gAuto

Noul Ford Kuga și ultima generație a sistemului de infotainment SYNC 3 au fost prezentate încă din 20 februarie, cu 2 zile înaintea debutului oficial MWC 2016. Abia acum am însă câteva fotografii cu exteriorul SUV-ului, realizate de Emil Dragotă direct la standul Ford din Barcelona.

Nu o să insist prea tare asupra lansărilor Ford, mai ales că despre SYNC 3 v-am vorbit deja într-un material dedicat, atunci când a fost dezvăluit pentru prima dată la CES 2016.

Ford Kuga 2016 SYNC 3 AccuWeather

Noul Ford Kuga este de fapt un facelift destul de pronunțat, mai ales la exterior. Schimbările majore au fost executate și la nivel tehnologic, prin introducerea unor noi sisteme de asistență, a sistemului SYNC 3, dar și a unor noi motorizări. De menționat ar fi motorul diesel TDCi de 1.5 l cu 120 CP.

Galerie de imagini cu noul Ford Kuga (exterior):

Dintre cele mai importante noutăți introduse pe ediția 2016 a lui Ford Kuga amintesc:

  • sistem de infotainment Sync 3;
  • sistem de faruri adaptive (Adaptive Front Lighting);
  • sistem Active City Stop ce funcționează acum până la viteze de 50 km/h;
  • parcare fără mâini în spaţii alăturate – Active Park Assist cu Perpendicular Parking;
  • Cross Traffic Alert – avertizează şoferii care ies cu spatele dintr-un loc de parcare asupra vehiculelor care vor trece în curând prin spatele lor, utilizând un radar cu o rază de până la 40 de metri;
  • tehnologia MyKey – programezi o cheie care restricţionează viteza maximă, împiedică dezactivarea asistenţei pentru şofer şi a elementelor de siguranţă, reduce volumul maxim al sistemului audio şi dezactivează sistemul audio dacă ocupanţii nu folosesc centurile de siguranţă;
  • Curve Control – reduce riscul de pierdere a controlului în cazul în care un şofer intră într-o curbă cu viteză prea mare;
  • Torque Vectoring Control – aplică un nivel mic de frânare în interiorul roţilor pentru a asista tracţiunea şi stabilitatea în viraje.

Despre toate cele de mai sus, precum și despre ce mai rămâne de descoperit, vom vorbi pe larg într-un review ce va urma pentru noul Ford Kuga. Voi putea face astfel și o paralelă cu ceea ce am văzut la deja vechiul model, pe care l-am testat cu numai câteva săptămâni în urmă.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.