Foto si Video

Nikon a actualizat obiectivul său de 50mm F1.8, care oricum era un obiectiv foarte reușit, dar care are o vârstă de aproape 10 ani. Dacă încă folosești obiectivul oribil din kit (18-55mm) ar trebui să îl schimbi cu acesta. Imaginile realizate cu vechea variantă sunt foarte clare și calitative, cu DOF excelent, iar prețul la care se comercializează este foarte foarte avantajos.

Diferența între vechea generație și cea nouă este că a fost adăugat un motor auto-focus, astfel încât camerele mai ieftine (cum ar fi modelul Nikon D5100, recent prezentat) au posibilitatea de auto-focus. Focusarea este făcută foarte silențios și foarte rapid, chiar în condiții de luminozitate scăzută. O altă diferență este adăugarea unui nou element asferic în componența obiectivului, mărind numărul de la 6 elemente în 5 grupuri, atât cât erau pe vechiul model, la 7 elemente în 6 grupuri.

O altă schimbare majoră este eliminarea inelului de selectare a deschiderii diafragmei, care se va face exclusiv din corpul camerei.

Acest obiectiv va fi lansat pe piață de Nikon pe data de 16 iunie, dar cred ca va mai dura puțin până va fi disponibil și la noi în țară. Prețul oficial este la valoarea de 220$.

[nggallery id=35]