Opel Astra Car Of The Year gAuto

În industria auto se decernează numeroase premii, în urma unor concursuri mai mult sau mai puțin importante. Pentru Europa, cel mai prestigios premiu ce poate fi adjudecat de către un nou model de autoturism este reprezentat de distincția Car Of The Year (COTY) – Mașina Anului.

Juriul de anul acesta a fost alcătuit din 58 de jurnaliști auto, din cadrul celor mai apreciate publicații de pe bătrânul continent. Aceștia au decis, în urma unui sistem de punctaj, că noul Opel Astra merită să devină Mașina Anului 2016, cu un total de 309 puncte.

Pe locul secund s-a clasat noua generație Volvo XC90, la o diferență infimă, strângând în total 294 de puncte. Podiumul a fost încheiat de un automobil de nișă, Mazda MX-5, care a primit 202 puncte.

Competiția s-a încheiat după ce în marea finală, ca în fiecare an, ajung 7 mașini. Celelalte, care nu s-au clasat în primele trei, sunt: Skoda Superb, Jaguar XE, Audi A4 și BMW Seria 7.

Opel reușește ca la ultimele 8 ediții Car Of The Year sa-și adjudece 3 locuri întâi: anul acesta prin Astra, în 2012 cu Ampera și în 2009 cu Insignia. Chiar și așa, în toată această perioadă, Opel s-a zbătut uneori la limita supraviețuirii.

Sperăm ca noul Astra să revitalizeze o marcă cu tradiție, mai ales că pe lângă Mașina Anului 2016 în Europa a mai primit premii precum Safetybest 2015 sau Volanul de Aur 2015.

Imagini cu noul Opel Astra:

 Sursa: CarsCoops.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.