Foto si Video

În urmă cu puțin timp am avut ocazia să testez proiectorul Epson EH-TW5350. Îl consider a fi un produs ce oferă o experiență de utilizare la cote înalte. 

Câteva din specificațiile proiectorului Epson EH-TW5350:

  • rezoluție nativă de 1920×1080 pixeli, contrast 35.000:1;
  • tehnologie 3LCD, proiecție 3D și 2D;
  • conectivitate asigurată de Wi-Fi, USB 2.0 tip A, USB 2.0 tip Mini-B, VGA, 2 x HDMI, intrare semnal compus MHL, jack de 3.5 mm;
  • luminozitate de 2200 lumeni atât pe negru cât și pe color;
  • durată de viață a lămpii de 4500 ore, până la 7500 ore în Modul Eco;
  • distanță estimată a proiectării de 1.65 – 1.95 metri;
  • difuzor de 5W RMS;
  • dimensiuni de 297 x 245 x 114 cu 3.1 kg

Preț – 3640 lei la evoMAG.

De ce recomand acest proiector al japonezilor de la Epson?

1. Polivalență;

Despre tehnologia 3LCD a Epson am mai scris și nu mai revin asupra subiectului. Punctul forte al 3LCD-ului este dat de luminozitatea ridicată pe culoare și de reproducerea corectă a culorilor din întreg spectrul.

L-am testat în redarea de clipuri la 1080p și în randarea jocurilor în genul GTA V și FIFA 2016. Apropo, în FIFA 2016 în competiție 1-vs-1 după ce te joci cu ajutorul proiecției făcută de EH-TW5350 nu-ți mai vine să revii la ecranul laptopului sau monitorului. A trecut și prin sala de clasă. În toate cele trei scenarii s-a descurcat de-a dreptul impecabil.

Este perfect pentru redarea de imagini, clipuri video, dar și în jocurile cu grafică complexă. Aduce luminozitate mare, culori conturate corect, fără a fi șterse. O adevărată plăcere să-l folosești zi de zi.

2. Conectivitate multiplă;

Nu-i lipsește nimic, de la Wi-Fi și proiecție făcută pentru fișierele de pe smartphone și tabletă, la 2 x HDMI, bătrânul VGA, USB 2.0 tip A și USB 2.0 tip Mini-B, MHL, jack de 3.5 mm, intrare semnal compus, intrare audio Cinch.

Ar fi fost de-a dreptul perfect dacă dispunea și de un DisplayPort, dar cred că le cer prea mult. A fost prima dată când am folosit la clasă un proiector cu HDMI, cele doar VGA le consider depășite, deja acest element de conectivitate a cam dispărut de pe majoritatea laptopurilor de generație nouă.

Epson-1

3. Ușurința în utilizare;

Meniul este foarte bine structurat, îl reglezi în ritm rapid, fără să pierzi timp prin sub-meniuri, diverse funcții etc. Are mai multe moduri color în 2D: Dinamic, Natura, Cinema și Cinema strălucitor, pe 3D are două moduri: Dinamic 3D și Cinema 3D. Recunosc că strict pe 3D nu l-am testat, deja 3D-ul a intrat la nivel de conținut într-un adevărat con de umbră, 4K-ul a devenit noul moft / dorință etc.

4. Calitate a imaginilor afișate;

După cum am precizat și la punctul 1, l-am pus la lucru în diverse scenarii, iar fiecare prieten ce mi-a trecut pragul a rămas de-a dreptul uimit de calitatea imaginilor, cum redă fluxul video. Ar fi excelent dacă l-ați putea vedea la lucru într-o încăpere întunecată sau semi-întunecată. L-am pus să proiecteze direct pe un perete alb și imaginea ca nivel de detalii aproape că te duce cu gândul la un TV. Îl ajută contrastul de până la 35.000:1, reproduce 1.07 miliarde culori.

5. Miracast pentru redarea de conținut de pe telefon și tabletă;

Nu mai trebuie să folosești desktop PC-ul sau laptopul spre a pune conținut pe proiectorul video, Miracast este un protocol regăsit pe multe smartphone-uri și tablete, direct de pe aceste dispozitive poți să redai materiale video, foto, prezentări de documente etc.

Categorii: foto-video
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.