Opel Frontera 2024 gAuto

Când te gândești în treacăt la Opel îți vin în minte inițial modele precum Astra și Corsa, însă constructorul german a avut în lunga sa istorie, care se întinde pe un pic peste 120 de ani, automobile cu adevărat iconice. Îmi amintesc de Opel Manta, Opel Rekord, Opel GT și, de ce nu, de Kadett, mai ales în versiunea GSi.

Dar mai este o mașină Opel de care mulți își aduc aminte cu mare drag. Un SUV sau, mai degrabă, un 4×4 veritabil care a făcut vâlvă la începutul anilor ’90. Iată că azi tocmai a fost dezvelită noua generație Opel Frontera, care, din punctul meu de vedere, nu are totuși prea multe lucruri în comun, în afară de denumire, cu ceea ce știam din urmă cu mai bine de 20 de ani.

Pe Opel Frontera 2024 este introdus în premieră noul logo Opel Blitz, cu design actualizat

Fără să dea prea multe detalii tehnice, știm că Opel Frontera 2024 va fi oferit atât în versiuni 100% electrice, cât și cu propulsii de tip mild hybrid pe 48V. Nu se specifică nimic deocamdată despre sistemele de tracțiune, nici măcar dacă vor exista versiuni 4×4, ceva cu care primul Frontera se putea lăuda.

Interiorul va fi, se pare, generos dimensionat, cu un portbagaj ce pleacă de la 460 litri și care poate ajunge la 1600 litri prin rabatarea completă a banchetei. Pe plafon, pe barele multifuncționale, pot fi adăugate bagaje și încărcătură de până la 200 de kg.

Layout-ul este în același spirit cu ceea ce am văzut la Opel Astra, spre exemplu. Avem două ecrane de câte 10 inch ce se întind unul în continuarea celuilalt deasupra bordului. Stilul minimalist este și el prezent, dar există încă suficiente butoane clasice pentru cele mai importante comenzi.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.