Am testat noul Renault Captur cu ocazia prezentării internaționale și am adus atunci primele impresii despre crossover-ul cu ambiții globale. Succesul primei generații se vrea reeditat cu acest nou model, dar asta depinde în bună măsură de poziționarea pe piață din punct de vedere al prețurilor.

Prețurile de listă pentru noul Renault Captur 2020:

Lista preturi noul Renault Captur 2020

Click pe tabel pentru mărire

După cum se poate observa în tabelul de mai sus, cel mai ieftin Renault Captur este reprezentat de varianta TCe 100, deci motorizarea de 1 litru în 3 cilindri, cu 100 CP, în echiparea de bază Life. Aceasta include standard multe dotări de siguranță și asistență, dar și suficiente echipamente de confort: ABS cu asistență la frânarea de urgență, ESP cu TCS, protecție pietoni și cicliști, airbaguri frontale și laterale față, airbaguri tip cortină față și spate, sistem de asistență la pornirea din rampă (HSA), asistență la menținerea benzii de rulare (LKA), alertă privind distanța de rulare (DW), recunoașterea indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition), apel automat de urgență la 112, prindere ISOFIX pentru locurile laterale spate, cruise control, limitator de viteză, lumini față și spate Full LED + lumini de zi LED, senzori de lumină, aer condiționat manual, geamuri electrice față și spate cu impuls, oglinzi reglabile și încălzite electric, cu semnalizare LED încorporată, afișaj de bord TFT de 4.2 inch, radio cu 4 difuzoare, Bluetooth (audio streaming și handsfree), port USB ș.a.

Varianta de echipare de mijloc Zen plusează cu echipamente oferite standard precum consola centrală cu spațiu pentru încărcare smartphone prin inducție, cotieră cu spațiu de depozitare și loc pentru cartela de acces, EASY LINK 7 (sistem multimedia conectat, cu ecran tactil 7 inch  așezat în mod landscape, radio, Bluetooth – audio streaming și handsfree, Android Auto și Apple Car Play, functie mirroring smartphone, 6 difuzoare, 2 porturi USB), scaune față reglabile pe înălțime, volan soft touch.

Cei care își doresc versiunea de top, vor alege Renault Captur 2020 în echiparea Intens, ce aduce suplimentar asistent adaptiv pentru faza lungă (AHL – Auto High-Low beam), alertă pentru depășirea vitezei legale (Over Speed Prevention), frână de parcare electronică cu funcție Auto-Hold, senzori de parcare spate, aer condiționat automat, senzori de ploaie, acces și pornire motor fără cheie, volan îmbrăcat în piele, oglindă retrovizoare interioară de tip electrocrom, scaune față încălzite, EASY LINK 7 cu navigație, cu harta României inclusă, afișaj de bord TFT 7 inch, Multi-Sense cu 3 moduri de condus (My Sense, Eco, Sport), iluminare ambientală, oglinzi rabatabile electric, jante de aliaj pe 17 inch, lumini față și spate Full LED cu semnatură luminoasă C-Shape.

Interior noul Renault Captur 2020

Opțional, Renault Captur 2020 poate primi sistem EASY LINK 9.3 (sistem de infotainment cu ecran tactil de 9.3 inch așezat în mod portrait cu navigație, Bluetooth, Android Auto și Apple Car Play, smartphone mirroring), Around View Camera, sistem de sunet Bose cu 10 difuzoare, asistent unghi mort, hands-free parking, plafon panoramic, jante aliaj pe 18 inch, tapițerie din piele ș.a.

Tot opțional, doar pentru variantele de Renault Captur cu cutie automată EDC, este disponibilă consola flotantă cu schimbător de viteze tip E-Shifter, cu spațiu suplimentar de depozitare:

Consola flotanta noul Renault Captur 2020

Indisponibile deocamdată, dar care vor putea fi comandate ulterior, sunt tabloul de bord cu ecran TFT de 10 inch și sistemul Rear Cross Traffic Alert.

Renault Captur 2020 poate veni vopsit în 10 culori pentru caroserie, cu posibilitatea de a face anumite combinații cu 4 nuanțe pentru plafon. Astfel, sunt disponibile nu mai puțin de 90 de combinații pentru exterior și alte câteva pentru interior.

Specificații pentru modelele Renault Captur 2020 disponibile momentan în România:

Caracteristici tehnice noul Renault Captur 2020

Click pe tabel pentru mărire

O noutate absolută în gama Renault o reprezintă versiunea Captur E-TECH Plug-In Hybrid, primul vehicul de tip plug-in hybrid al constructorului francez. Mașina va oferi o autonomie pur electrică de până la 65 de km și promite un sistem foarte eficient de recuperare a energiei din timpul decelerării. Renault Captur E-TECH Plug-In Hybrid va putea fi comandat din trimestrul 2 al acestui an, însă prețurile pentru acest model nu au fost încă stabilite.

Deocamdată nu sunt aplicate promoții pentru lansarea comercială a noului Renault Captur, dar am fost informați că vor veni și oferte la pachet odată cu introducerea programului Rabla 2020. 

În astfel de condiții, cu prețuri ce pleacă de la 15.900 Euro cu TVA, cum vi se pare noul Renault Captur?

Categorii: gauto

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.