Foto si Video

Sony a anunţat lansarea unei ultra-compacte ce are partea din faţă construită din sticlă. Numele ei este Cyber-Shot TX200V. Aparatul foto poate fi scufundat în apă până la 5 m adâncime şi poate funcţiona şi la -10 grade Celsius.

Lista de specificaţii este şi ea destul de impresionantă. Pe un senzor CMOS destul de mic, de tip Exmor R, au fost dispuşi 18.2 Megapixeli. Obiectivul intern al lui Sony TX200V permite un zoom optic 5x şi dispune de sistem de stabilizare a imaginii. Ecranul OLED de 3.3” este de tipul touchscreen şi va fi folosit de utilizator pentru controlul modurilor de fotografiere. Producătorul se laudă că senzorul Exmor R este capabil de performanţe bune în condiţii de lumină slabă. Procesorul de imagine poate focaliza foarte repede în cadru, iar utilizatorul poate indica zona de focalizare pe ecran.

Alături de filmare full HD, aparatul foto ultra-compact de la Sony poate realiza imagini şi panorame 3D. De asemenea, pe lista de specificaţii se numără fotografierea în rafală cu 10 cadre pe secundă (limitată la 10 cadre), valori ISO între 64 şi 12.800 şi suport pentru carduri MS Micro şi microSD/SDHC. Sony Cyber-shot TX200V cântăreşte 129 g şi are o grosime de 16 mm. Preţul va fi de 500 $ (în Statele Unite), iar aparatul va fi disponibil începând cu luna martie.

Sursa: ohgizmo.com