Accesorii inteligente

Fotografiile de tip autoportret / selfie-urile au început să prindă în statele asiatice – Coreea de Sud, Japonia și China. De aici s-au răspândit în întreaga lume, iar orice posesor de Facebook sau Instagram a urcat un selfie făcut cu smartphone-ul pe respectivele rețele de socializare. 

Producători de telefoane mobile au sesizat oportunitate și au început să aducă camere frontale cât mai performante, de la fixed focus s-a trecut pe senzori cu autofocus, LED flash pentru camera frontală. Un exemplu de camera phone gândit pentru autoportrete: ASUS Zenfone Selfie (cameră frontală de 13 Megapixeli cu dual-LED flash etc).

Nici producători de accesorii nu au bătut pasul pe loc și pe lângă selfie stick-urile devenite must have, în China a pornit un trend nou – lampa pentru selfie-uri nocturne sau în spații cu mai puțină lumină. Prețurile observ că pe Aliexpress pornesc de pe la 10 – 20 dolari și mă aștept ca în maxim câteva săptămâni să avem câteva modele și în țara noastră prin importul făcut de shop-urile autohtone.

Nu urc fotografii de tip selfie în regim automat, dar din când în când mai fac o astfel de imagine ca să imortalizez un anumit moment. Nu cred că voi cumpără lampa pentru selfie-uri, dar s-ar putea să vedem cum domnișoarele își fac loc în geantă pentru un astfel de accesoriu.

Ideea articolului mi-a venit de la un cititor.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.