Televizoare

Samsung a adus o parte din noutățile de la CES 2017 pe continentul european, în cadrul European Forum din Barcelona. În prima sesiune am aflat câteva detalii, noutăți pe care compania sud-coreeană le-a încorporat pe partea de design și funcționalitate. 

1. Margini cât mai subțiri pe toate cele 4 laturi ale televizorului;

Samsung a adus margini înguste pe trei laturi la generația anterioară, cu baza televizorului fiind ceva mai mare față de laterala superioară, stânga și dreapta. La televizoarele Samsung în ediție 2017 merg cu un pas în față – muchii cât mai puțin vizibile la 360 de grade. De aici rezultă un design mai plăcut, unitar etc.

2. Nou suport pentru perete cu montare rapidă și efect interesant;

O să spuneți că suportul pentru perete este irelevant. Totuși, Samsung a reușit să inoveze în materie și ai impresia că TV-ul a fost lipit cumva, în living sau dormitor. Ei spun că în mod normal să montezi un TV pe suportul de perete dedicat îi ia în jur de 30 – 40 minute, ei ar fi redus această etapă la maxim 15 – 20 minute.

Nu există spațiu între TV și perete, din montare îl poți înclina dacă asta dorești în mod neapărat. Pe lângă suportul de perete au venit și cu unul dedicat, poziționezi TV-ul oriunde îți dorești în locuință, iar cablurile nu sunt la vedere. Chiar mi-a plăcut să văd un TV fără mormanul de cabluri suplimentar, mai multe detalii la punctul 3.

3. Fără grija cablurilor;

Un cablu optic face legătura între televizorul propriu-zis și OneConnect – soluția Samsung pe care regăsim mai toate elementele de conectivitate (HDMI, USB etc). Cablul respectiv este îngust și nu atrage atenția în mod vizual. În pachetul de retail se oferă un cablu optic cu o lungime de 5 metri, poziționezi hubul OneConnect într-un sertar din living sau dormitor etc.

4. Telecomandă universală;

Noua telecomandă Samsung are un design minimalist și prin intermediul său poți controla consola Xbox, Apple TV-ul & alte electronice din casă. Putem spune că avem un all-in-one.

5. Smart View – din martie pe Android;

Este o aplicație pe care înțeleg că Samsung a adus-o deja pe iOS, iar din martie urmează să debuteze și pe Android. Teoretic, cred că Samsung trebuia să procedeze invers. Ce face Smart View? Transformă smartphone-ul în telecomandă pentru televizor și ai interfața Tizen OS ajustată pentru telefon. Recunosc că abia aștept să scap de telecomanda TV-ului, iar de pe smartphone să am oportunitatea într-o interfață dedicată să controlez toate funcțiile televizorului. Spre exemplu, mai nicio telecomandă de TV nu te ajută să tastezi rapid când vrei să faci browsing, să cauți un anumit material video pe YouTube etc.

Mai multe detalii urmează să primesc de-a lungul zilei și revin cu informații suplimentare.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.