Hardware

ASUS și-a actualizat portofoliul de plăci grafice de gaming în cadrul CES 2019 prin trei modele noi: ASUS ROG Strix, ASUS Dual și ASUS Turbo. Toate sunt dezvoltate pe NVIDIA GeForce RTX 2060, încorporează memorii GDDR6 și sunt capabile de ray-tracing în timp real. 

1. ASUS ROG Strix GeForce RTX 2060;

Dispune de…, iluminare Aura Sync RGB, trei ventilatoare de tip Wing-blade, suport metalic ce reduce tensiunea asupra plăcii PCB, control hibrid al ventilatorului ce ține cont de temperatura GPU-ului, dar și de cea a procesorului.

Are 6 GB memorie GDDR6, interfața memoriei pe 192-bit, interfața PCIe 3.0, 2 x HDMI și 2 x DisplayPort, conectori de alimentare de tip 1 x 8pin și 1 x 6pin.

2. ASUS Dual GeForce RTX 2060;

A fost concepută pentru cei ce caută performanță cât mai bună. Încorporează un radiator de dimensiuni apreciabile, ventilatoare Wing-blade cu certificare IP5x în ce privește rezistența la praf, cel mai bun raport preț / performanță dintre plăcile dezvoltate pe RTX 2060 (cel puțin așa afirmă compania taiwaneză).

Pe lângă specificațiile de la ROG Strix se adaugă o ieșire DVI-D, iar conectorul de alimentare este de tip 1 x 8pin.

3. ASUS Turbo GeForce RTX 2060;

Este o placă grafică gândită pentru sistemele cu mai multe GPU, a fost optimizată pentru fiabilitate și adaptare la situațiile în care fluxul de aer este restricționat. Încorporează un ventilator de 80mm, certificat IP5x cu dublu rulment și design nou al grilei.

Are un modul de gaming la 1365 MHz și specificațiile de la ROG Strix, cu conector de alimentare în genul a ceea ce primim la ASUS Dual.

Nu am găsit detalii legate de preț și disponibilitate în comunicat. Totuși, în oferta PCgarage am găsit GeForce RTX 2060 Strix la 2468 lei.

În 2019 trebuie un upgrade / de fapt o schimbare pentru ASUS ROG G551. Nu m-am decis, dar oscilez între un sistem dezvoltat de la zero sau un alt laptop de gaming. Cert este că 2019 începe în forță pe piața plăcilor grafice, cu noutăți importante de la NVIDIA și AMD.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.