Diverse

Sunt mai multe noutăți legate de Digi Mobil și am ales să le pun într-un singur articol. Este rețeaua telecom a momentului și mă refer la atenția atrasă pe baza ofertelor sale. Pe de o parte sunt persoane entuziasmate de ofertele Digi Mobil și în special de abonamentele practicate, alții consideră proiectul RCS-RDS drept nesustenabil pe termen lung și sunt utilizatori nemulțumiți de comenzile de telefoane mobile livrate cu întârzieri de ordinul săptămânilor.

1. A sosit LG Nexus 5-ul comandat pe 13 iunie 2014. Ieri am fost sunat cu număr privat și întrebat de către un operator Digi dacă comanda mai este valabilă. Nu mi-a cerut informații personale (CNP, adresă etc). Am ales să plătesc în rate egale și să plătesc avansul de 400 lei, direct la curier. Comenzile sunt livrate de Cargus și omul mi-a zis că în zona orășelului meu, Găești, a livrat peste 50 de telefoane în ultimele zile, toate prin Digi Mobil. Nu trebuie să plătiți transportul ci doar avansul.

LG Nexus 5 la Digi Mobil = 400 lei + 12 rate a câte 98 lei. Abonamentul este pe 24 luni. Aveam un abonament de 2 euro și am optat pentru Digi Optim Nelimitat la 5 euro. Nu a trebuit să fac alt contract și l-au schimbat pe cel anterior.

2. A început roaming-ul de date prin Vodafone. Am și văzut câteva aplicații de benchmark făcute cu SpeedTest, mai ales pe Facebook. Înțelegerea dintre Vodafone și RCS-RDS a pornit pe serviciile 2G, din mai 2014 și acum avem și internet în roaming, fără vreun cost suplimentar.

Update: Traficul de date în roaming prin Vodafone ar fi limitat la … 100 MB pe lună. Trebuie să pun întrebarea pe mai departe și să primesc un răspuns oficial.

3. Alături de contract în pachet am găsit și o atenționare din partea RCS-RDS. În sensul că este interzis să setezi telefonul în mod exclusiv pe roaming-ul Vodafone. Riști să pierzi accesul la partea de roaming. Sunt curios cum vor verifica asta. Se pierde un ușor avantaj al RCS-RDS. Să zicem că îți cumperi un telefon de la Digi + abonament de la ei și-l folosești undeva în mediul rural, unde Digi Mobil nu are semnal. Ce faci într-o astfel de situație?

LG-Nexus-5-RCS-RDS (7)

Dacă aveți întrebări le puteți pune în secțiunea de comentarii și răspund în măsura în care mă pricep și am detalii.

Update: Se pare că sunt un norocos. Majoritatea comentariile de aici sunt negative. 

Categorii: anunturi-diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.