Telefoane Mobile

Huawei România a anunţat astăzi lansarea a trei noi device-uri pentru cei cu bugete limitate: smartphone-urile Huawei Y5P şi Y6P, respectiv tableta MatePad T8.

Huawei Y5P este unul dintre cele mai accesibile telefoane inteligente de pe piaţă. Acesta este echipat cu un procesor IPS de 5.45 cu rezoluţie HD+, procesor MediaTek Helio P22, 2 GB RAM, 32 GB spaţiu de stocare cu suport pentru card microSD, cameră foto de 8 Megapixeli (ciudat este că în imaginile de prezentare se văd doi senzori, însă Huawei promovează acest terminal ca având unul singur) + cameră frontală de 5 Megapixeli, baterie de 3020 mAh şi Android 10 cu interfaţa EMUI ce nu include aplicaţiile Google.

Deşi vine cu port microUSB, smartphone-ul ne oferă şi o surpriză plăcută: conectivitate NFC. Huawei Y5P este construit în totalitate din plastic, are un aspect modern, cântăreşte 144 de grame şi are o grosime de 8.4 mm.

Preţul recomandat pentru Huawei Y5P este de 599 lei, însă în perioada 6 – 24 mai îl puteţi precomanda la doar 399 lei.

Huawei Y6P este o versiune puţin mai bine echipată, însă nu cu diferenţe majore. Aici avem un display de 6.3 inci cu rezoluţie HD+, procesor MediaTel Helio P22, 4 GB RAM, 64 GB spaţiu de stocare, cameră foto triplă (13 Megapixeli + 5 Megapixeli ultra-wide + 2 Megapixeli bokeh), cameră frontală de 8 Megapixeli şi o baterie de 5000 mAh.

Nici acest model nu vine cu serviciile Google preinstalate, însă dispune de scanner de amprente, NFC, suport pentru card microSD şi un design ce nu pare atât de ieftin.

Huawei Y6P are un preţ recomandat de 799 lei, însă la fel ca la Huawei Y5P până pe 24 mai avem parte de un discount de 200 lei ce duce preţul la 599 lei.

Cum spuneam la început, Huawei a lansat în România şi o tabletă, tot de buget: Huawei MatePad T8. Pentru că aceasta va fi disponibilă spre finalul acestei luni, compania chineză a fost mai zgârcită cu informaţiile şi a transmis doar că vom avea un procesor octa-core, un ecran de 8 inci cu rezoluţie HD+, o baterie de 5100 mAh cu autonomie de până la 12 ore în playback video şi o construcţie din plastic.

Mai ştim că va exista şi un mod gândit pentru copii denumit Kids Corner, patru moduri de protecţie a ochilor şi vor lipsi aplicaţiile Google. Huawei MatePad T8 va fi disponibilă doar pe albastru la un preţ ce nu va depăşi 500 lei.

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.