gAuto

În primăvara anului trecut, Registrul Auto Român anunţa lansarea aplicaţiei Istoric Vehicul. Aplicaţia permite oricărei persoane să verifice istoricul unei maşini, atât timp cât aceasta a trecut cel puţin o dată pe la RAR.

La mai bine de un an distanţă, Registrul Auto Român vine cu un upgrade şi oferă clienţilor săi informaţii despre daunele maşinilor înmatriculate în ţara noastră. În câteva minute puteţi afla detalii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.

Costul acestor informaţii este de 35 lei, iar plata se face doar online. Pentru această sumă veţi primi următoarele detalii:

  1. Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
  2. Intervalul valorii devizului de reparaţie;
  3. Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
  4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
  5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

Prin Istoric Vehicul vom putea astfel beneficia de informaţii gratuite despre o maşină precum activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP etc., dar şi de informaţii contra cost legate de daunele acesteia.

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.