Smartphone

Nothing, companie înfiinţată de Carl Pei (co-fondator OnePlus), a ţinut în urmă cu doar câteva ore un eveniment online restrâns, unul care nu ne-a adus prea multe detalii, ci ne-a adus cumva la cunoştinţă la ce lucrează Nothing în prezent.

Poate cea mai importantă informaţie oferită a fost aceea că smartphone-ul Nothing există şi este aproape gata. Anunţul nu este o surpriză, ştiam de ceva timp că se lucrează la aşa ceva, dar acum am aflat cum se va numi – Nothing phone (1) şi când va fi lansat – în această vară. Nu avem alte detalii despre device, însă în prezentare a fost menţionat că produsele Nothing, inclusiv smartphone-ul, îşi propun să devină cea mai convingătoare alternativă la Apple.

Tot azi am aflat că Nothing phone (1) va beneficia de o interfaţă proprie denumită Nothing OS. Interfaţa va fi disponibilă sub formă de launcher din luna aprilie şi va putea fi instalată pe o serie de smartphone-uri Android compatibile. Ni se promite o experienţă de utilizare fluidă, rapidă şi un design uniform.

Nothing phone (1) va avea 3 actualizări majore de Android (probabil la Android 13, 14 şi 15) şi 4 ani de update-uri de securitate garantate.

Printre partenerii Nothing menţionăm Google, Samsung, Qualcomm, Sony sau Visionox. Foarte probabil ca Nothing phone (1) să fie un smartphone premium, astfel că ne aşteptăm la procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 şi display cu tehnologie OLED.

Via: gsmarena.com