Zilele trecut Realme România a organizat un eveniment la nivel local în cadrul căruia a prezentat mai multe produse, ce sunt deja la vânzare în țara noastră sau urmează a ajunge în magazine în perioada imediat următoare.

Capul de afiș s-a dorit a fi ”cuplul” Realme 9 4G și Realme 9 5G. Telefoanele sunt foarte asemănătoare ca aspect, doar dimensiunile și câteva mici, foarte mici detalii le diferențiază ușor la exterior. Nu aș vrea să insist asupra acestor două produse, Emil a veni deja cu primele impresii pentru Realme 9 și, așa cum spuneam, nu ar fi prea multe de adăugat pentru Realme 9 5G din partea mea, după doar câteva minute de contact. Vă las o galerie foto în care le-am pus unul lângă celălalt pe Realme 9 4G și Realme 9 5G:

Primul contact cu Realme Pad Mini mi-a dat șansa de a descoperi o tabletă arătoasă, bine construită, cu carcasă realizată în mare parte din metal, ce se simte mai bună calitativ și mai solidă decât te-ai aștepta la o grosime de doar 7.6 mm. Finisările de detaliu sunt cel puțin decente, dar nu m-au dus cu gândul către zona premium. Culoarea exterioară este și ea specială, cum de altfel a fost cazul și pentru laptopul Book Prime și căștile Buds Air 3. Albastrul intens poate că nu va fi pe placul tuturor, dar fiecare dintre cele trei produse poate fi ales și în alte nuanțe.

Revenim la Realme Tab Mini și mai spun că ecranul nu este pe atât de arătos precum carcasa. Rezoluția (1340 x 800 pixeli) este la limită pentru un display cu diagonala de 8.7 inch și unele imagini apar mai pixelate decât ți-ai putea dori. În plus, panoul IPS nu este nici cel mai luminos și nici nu produce cele mai intense culori. Nu aș spune că este tocmai rău și aș vrea să testez mai mult timp tableta ca să văd exact dacă aceste prime impresii se păstrează și după o folosire mai îndelungată.

Detaliile tehnice complete pot fi consultate aici, eu vă mai ofer deocamdată câteva poze ”reale” :) cu Realme Pad Mini:

Laptopul Realme Book Prime va ajunge în țara noastră într-o singură versiune hardware, cu procesorul Intel i5-11320H, memorie RAM de 16 GB LPDDR4X 4266 MHz și SSD de 512 GB. Fără a fi o confirmare tocmai oficială, am primit informația că prețul recomandat va fi de circa 1.000 EUR.

Notebook-ul este fabricat în totalitate din metal la exterior, mai exact este vorba de aliaj de aluminiu foarte bine finisat, ce conferă și o rigiditate superioară carcasei. Realme Book Prime este micuț și ușor pentru un laptop de 14 inch, al cărui ecran este în format 3:2. Nu-i însă cel mai compact, marginile din jurul ecranului nefiind extrem de înguste și nici grosimea nu-i cu adevărat dintre cele mai mici din tot ce am întâlnit până acum. Balamalele permit o deschidere a ecranului la aproape 180 de grade.

Display-ul arată foarte bine din primele secunde în care îl privești. Rezoluția 2.1K și acoperirea de 100% a spectrului de culoare sRGB lasă o primă impresie excelentă. Mi-a plăcut și tastatura, cu butoane mari și puțin spațiu între ele, cu o cursă scurtă și o actuare clară. Există și senzor de amprentă, ce este integrat în butonul Power. Camera web este amplasată standard, pe marginea de deasupra ecranului, în centru, de o parte și de cealaltă a ei fiind și câteva microfoane, utile în conferințele video.

Am observat prin grilele de aerisire de pe spate că sistemul de răcire de pe Realme Book Prime se bazează pe două ventilatoare, implementare ce se găsește mai rar în zona ultrabook.

Bateria este de 53 Wh, iar încărcarea se face printr-unul dintre cele două porturi USB-C, cu o putere maximă de 65W. Pe lângă cele două porturi USB-C de pe laterala din stânga, Realme Book Prime mai pune la dispoziția utilizatorilor și un port USB-A și un jack audio combo de 3.5 mm, pe dreapta.

Exemplarul adus la eveniment (singurul din țară la acest moment) a fost în culoarea Real Blue, mai există opțiuni pentru Real Grey și Real Green.

Galerie de poze cu laptopul Realme Book Prime:

Am avut ocazia de a vedea și unul dintre cele două televizoare Realme disponibile deja la vânzare în țara noastră. Modelul de 32 inch, ce are momentan un preț de 1.099 lei, nu a fost prezent, dar am putut descoperi smart TV-ul Realme de 50 inch, cu rezoluție 4K și câteva funcții cu care vrea să iasă în față. Iată cu ce se laudă față de cei pe care îi consideră competitori direcți:

Smart TV Realme 50 inch

Imaginea pare de bună calitate, atât cât am putut descoperi în cadrul evenimentului de prezentare. Marginile din jurul ecranului sunt înguste, doar cea de jos este un pic mai lată, în special pe centru, unde apare un modul cu câteva elemente despre care nu pot aduce detalii, nu știu exact ce se află acolo.

Televizorul Realme de 50 inch se pare că vine la pachet cu două telecomenzi:

Una este utilă pentru funcțiile smart TV, compactă și care propune doar butoanele esențiale pentru navigarea prin interfață și aplicații, cealaltă este ”clasică”, recomandată celor ce preferă programele TV și trecerea prin acestea.

Realme smart TV de 50 inch costă la această dată 2.099 lei și există șanse ca în viitor să primească ceva reduceri de preț.

Ultimele despre care pot emite câteva prime impresii, dar nu cele din urmă, sunt căștile de tip TWS Realme Buds Air 3. Am primit un astfel de gadget acasă, în aceeași nunață de albastru intens, și pot spune că este ceea ce trebuie:

Carcasa este compactă, construită chiar foarte temeinic, cu un design simplu, ce nu iese în evidență decât prin elementul de pe capac, unde apare denumirea producătorului. Un LED de status este pe zona frontală, portul USB-C pentru încărcarea bateriei carcasei este la bază, iar pe partea dreaptă există un buton ce permite trecerea căștilor în modul de împerechere. Căștile se fixează și sunt atrase în locașul fiecăreia din carcasă prin intermediul unor magneți.

Căștile sunt micuțe, au o formă ce le face să se așeze bine în ureche, deși mie cam toate mi se potrivesc, așa că nu sunt tocmai persoana care să se poată plânge din acest punct de vedere.

Sunetul, în cele câteva zeci de minute în care am folosit căștile Realme Buds Air 3, este bun spre foarte bun. Driverul de 10 mm asigură un bass neașteptat de adânc, iar per-total avem un sunet echilibrat. Nu-i nimic de zona Hi-Fi, dar pentru utilizatorul de rând chiar nu văd ce ar fi de reproșat.

Există și Active Noise Canceling, care își face treaba excelent din ce am apucat să observ. Aici trebuie să folosesc căștile în medii diferite ca să fiu sigur că ANC-ul este cu adevărat eficient.

Ca și concluzie, aș spune că tableta Realme Pad Mini, notebook-ul Book Prime și televizoarele sunt propuse la prețuri ceva cam optimiste, cel puțin acum, când sunt la început de drum pe piața din România. Sunt sigur (și chiar am primit informații mai puțin oficiale în acest sens) că prețurile urmează a fi ajustate în funcție de cum vor fi primite aceste produse, așa că peste câteva luni fraza de dinainte va fi fost irelevantă.