Software

Acum doi ani, Google lansa două noi aplicații de mesagerie – Allo (folosit mai ales pentru mesajele scrise) și Duo (dedicat apelurilor video). 

Ambele au fost primite mai degrabă cu reticență, pentru că funcțiile lor erau înglobate în Hangouts, ce permitea și transmiterea mesajelor de tip SMS. E posibil ca ambele să fi fost doar prototipuri ce au ieșit pe piață mai devreme pentru a testa reacția clienților.

La fel ca și Whatsapp, Duo permite accesul pe baza numărului de telefon, ceea ce limitează accesul la un singur cont, spre deosebire de “fârtatul” Allo.

XDA Developers au analizat versiunea 27, ce urmează a fi lansată în curând, și au descoperit în codul sursă ceea ce pare a fi posibilitatea de a folosi contul Google pentru log in. Avantajul constă în faptul că vom putea instala aplicația pe un smartphone și pe o tabletă, de exemplu, iar când primim un apel video, să putem răspunde de pe oricare dintre ele. O altă noutate ar fi posibilitatea de a bloca apelurile de la un utilizator – un fel de privacy mode.

Anterior, o dată cu lansarea Pixel 2, Big G a integrat opțiunea de video call cu Duo direct în dialer-ul din Androidul stock.Google speră că aceste modificări vor face aplicația mai “sexy” și ne vor convinge să trecem din barca Whatsapp. Rămâne de văzut dacă asta se va întâmpla și în realitate.