Nu o să scriu câte un articol pentru fiecare smartphone lansat ci o să încerc a puncta care au fost noutățile din Spania. Sony Ericsson, Samsung, LG, Motorola sunt companiile ce au uimit, iar Nokia se pregătește. Compania finlandeză a anunțat săptămâna trecută parteneriatul cu Microsoft și toată lumea așteaptă primul lor handset după ce Windows Phone 7 a fost declarat sistemul lor de operare primar pentru zona telefoanelor inteligente. Interesant că toate aceste modele au la bază o singură platformă: Android. 
1. Samsung Galaxy S II – este următorul smartphone de top al sud-coreenilor ce vine să înlocuiască un model de succes cu milioane de unități livrate în piață. Specificațiile scăpate pe net înainte de evenimentul din orașul catalan se regăsesc în datele oficiale și anume: ecran de 4,27 inch SuperAMOLED cu rezoluție 480×800 pixeli, procesor dual-core de 1 Ghz, protejat de zgârieturi prin Gorilla Glass, sistem de operare Android 2.3 Gingerbread,  cameră foto de 8 Megapixeli ce înregistrează full HD la 1080p și secundară de 2 Megapixeli pentru apeluri video, Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth 3.0, DLNA, conector microUSB, baterie de 1650 mAh, 116 grame și 8,49 mm grosime.

2. LG Optimus 3D – o altă companie sud-coreeană uimește în Barcelona. LG aduce în Europa primul smartphone cu ecran 3D ce nu necesită ochelari speciali. Sunt tare curios cum stă treabă cu mobilul în cauză și dacă efectul 3D este așa evident în 4,3 inch cât are displayul său. Caracteristicile sale scot ăn evidență ecran de 4,3 inch cu rezoluție 480×800 pixeli, HDMI. DLNA, procesor de 1 Ghz, cameră foto de 8 Megapixeli capabilă să surprindă imagini stereoscopice, sistem de operare Android 2.2.

3. LG Optimus Speed – denumirea folosită pentru LG Optimus 2x prezentat în urmă cu o lună la CES în Las Vegas. Are la bază platforma Nvidia Tegra 2 ce asimilează un procesor dual-core la 1 Ghz, ecran de 4 inch cu rezoluție 480×800 pixeli, camera foto de 8 Megapixeli ce filmează full HD la 1080p, Wi-Fi, bluetooth și alte bunătăți ce se regăsesc pe smartphoneurile de top din prezent.

4. LG Optimus Black – un telefon care prin faptul că este foarte subțire se apropie de Galaxy S II. V-am scris despre el pe larg aici.

5. Sony Ericsson Xperia Neo – SE mizează pe o singură carte, un singur as în opinia sa și anume Android. Cele trei terminale sosite de la consorțiul europeano-asiatic merge pe mâna Google și speră să recâștige din cota de piață pierdută în ultimii ani. Neo după design pare un Vivaz care a renunțat la Symbian ca o.s. Ecranul are 3,7 inch, rezoluția de 480×854 pixeli, procesor Snapdragon de 1 Ghz, suportă carduri microSD de până la 32 GB, cameră foto de 8 Megapixeli ce face fotografii la o calitate decentă pentru mobil grație senzorului Exmor integrat, are și LED, cameră secundară de 2 Megapixeli ce cred că tinde a deveni standard pentru apeluri video. Nu o să mai înșirui specificații precum Wi-Fi, 3G, bluetooth, GPS pentru că este clar că s-ar face de rușine fără ele. :) Baterie de 1500 mAh, 13 mm grosime și 126 de grame. În trei luni dați de el pe piață europeană și presupun că și în România. Am uitat să numesc sistemul de operare care este Android în versiunea 2.3 Gingerbread.

6. Sony Ericsson Xperia Pro – un model cu tastatură qwerty pe placul unui public mai clasic ce dorește un plus de operabilitate în scrierea de mailuri, mesaje, updateuri pe facebook și twitter, etc. Este un Xperia Neo cu tastatură culisantă. Greutatea este de 140 de grame în rest datele tehnice sunt identice. Nu mai este ca în cazul Vivaz Pro unde camera era de 5 Megapixeli față de 8 pe Vivazul simplu.

7. Sony Ericsson Xperia Play – PSP phone-ul despre care s-a vorbit enorm de mult. Îmi amintește foarte mult de consola portabilă PSP Go. Are Android 2.3 și ca hardware stă bine. Peste 50 de jocuri vor fi disponibile odată cu lansarea din martie 2011.

8. Motorola Pro – este modelul Droid Pro ce se adresează segmentului business pozând într-un fel de BlackBerry killer venind și cu o suită Office preinstalată. V-am scris despre el pe larg aici.  Cel puțin ca hardware oferă mai mult decât orice smartphone concurent al RIM.

Relatari de la fața locului găsiți și pe siteuri din ro. Revin cu linkurile într-un update. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.