Noutățile Samsung pe partea de smart TV în 2025 sau cum să integrezi funcții AI avansate și în televizorul din living?

Televizoare
/
/
31 mai
/

Samsung este no.1 pe piața de televizoare de 19 ani și cât de curând ar putea atinge două decenii în fotoliul de lider. Reușești să te menții doar dacă mereu ești atent și integrezi funcții avansate în produsele tale.

Primul televizor Samsung a fost realizat în 1970 și avea codul P-3202. O echipă de doar 45 angajați l-a dezvoltat și avea diagonala de 12 inci și afișa culorile în alb și negru. În 1976 ajungeau la borna a 1 milion unități comercializate în Coreea de Sud. În 1989 erau deja la borna a 20 milioane televizoare color vândute. Din 2006 și-au acontat prima poziție.

Noua generație de televizoare Samsung a intrat de curând și în magazinele din țara noastră, iar un review complet pentru un OLED pe diagonala de 163 cm urmează a fi adus pe site în zilele următoare.

Tehnologiile implementate de către compania sud-coreeană sunt reunite sub conceptul Samsung Vision AI. Sunt câteva elemente cheie aici și m-aș referi la partea de personalizare, adaptabilitate și performanță audio-vizuală din segmentul premium.

Folosesc două televizoare Samsung de generație relativ nouă, un Neo QLED pe diagonala de 163 cm și un OLED pe 139 cm. Așa că pot avea un termen de comparație când testez noile televizoare Samsung în ediție 2025. Dacă ar fi să caut un element pe care Samsung îl face mai bine față de concurență pe smart TV-urile din segmentul premium m-aș referi în mod special la partea de upscaling. Un conținut ce nu este neapărat la rezoluție 4K este redat în condiții optime, iar asta grație algoritmului bine pus la punct, a capacităților procesorului etc.

Îmi amintesc când Samsung a adus posibilitatea de a avea un fel de fundal pe TV și să nu ai parte constant de un ecran negru atunci când televizorul este oprit. Pur și simplu, ai parte de experiența unui tablou ad-hoc cu imaginile tale favorite în fundal. Acum discutăm despre o schimbare majoră, televizorul capată un rol important și nu doar pe partea de multimedia, redat posturi TV și streaming. Prin integrarea cu SmartTings pot spune că ai un hub prin care ai informații despre elementele IoT din locuință etc.

Samsung a acumulat multă experiență prin funcțiile AI aduse pe smartphone-urile sale de la seria Galaxy S24 spre edițiile mai noi, iar acum face un pas mare în față și pe partea de TV. Dorința lor este să ai parte de un partener inteligent în televizorul din living, dormitor, terasă etc.

Ce realizează Vision AI pe smart TV-urile Samsung în ediție 2025?

🔺Samsung a adus suport pentru conținutul în format HDR10+ de pe Netflix

Analizează tipul de conținut și condițiile din cameră (luminozitate, zgomot etc) și ajustează în timp real partea de imagine și sunet spre a oferi o experiență de vizionare cât mai bună.

Printre tehnologiile implementate m-aș referi la:

  1. AI Picture Upscale – calitatea imaginii este adusă la un nivel superior prin claritate, culoare și o textură mai plăcută vizual;
  2. Active Voice Amplifier Pro – vocea este individualizată față de zgomotul de fundal pentru a avea un plus de claritate;
  3. Universal Gesture – televizorul poate fi controlat prin gesturi precum o mișcare a mâinii (dacă ai la mână un smartwatch Galaxy Watch, spre exemplu);
  4. AI Auto Game Mode – setările TV sunt optimizate automat pentru gaming, în funcție de tipul jocului.

Samsung dorește să facă viață mai ușoară clienților săi, iar Vision AI îmbuntățește experiența de vizionare în mod automat, spre a nu mai pierde timp în a face setările cele mai bune pentru jocuri, entertainment etc.

Sunt și alte elemente ce recomandă un televizor Samsung și aici m-aș referi la:

Tehnologia Quantum Dot

Avem atât televizoarele QLED cu Quantum Dot, cât și  – OLED-urile din generația cea mai nouă. În continuare și-au propus să aducă tehnologia la un nivel superior. Ai parte de luminozitate mare, culori ce impresionează vizual și unghiuri largi de vizualizare astfel încât să ai parte de culorile corecte, indiferent dacă ești perpendicular sau nu situat pe direcția TV-ului.

🔺TÜV Rheinland a acordat o certificare importantă către televizoarele Samsung din 2025

TUV Rheinland le-a acordat certificarea Real Quantum Dot Display, iar încă din 2015 – Samsung livrează televizoare QLED care folosesc Quantum Dot fără cadmiu, o abordare ecologică care elimină utilizarea acestui metal greu toxic cunoscut pentru riscurile pe care le prezintă pentru sănătatea umană și pentru mediu.

Securitate de top și suport software pe termen lung

Samsung a inovat pe partea de suport software pentru produsele sale, iar recent am scris review-ul unui smartphone de 1700 – 1800 lei, adică unul de tip mid-range, ce are suport pentru 6 versiuni noi de Android.

Suportul software pe termen lung debutează acum și pe televizoarele Samsung și One UI Tizen beneficiază de 7 ani de actualizări. O altă tehnologie care-și face treaba cu brio pe televizoarele Samsung și despre care nu știm prea multe în mod normal este Samsung Knox Matrix, inclusă și în smartphone-urile lor. Ai parte de protecție date și dispozitive.

🔺Samsung și-a actualizat liniile de producție astfel încât emisiile de carbon să fie reduse

Noile televizoare Samsung prin intermediul SmartThings se transformă în punct de comandă. Aici poți avea o privire de ansamblu asupra tuturor dispozitivelor conectate din casă. Îți setezi luminile, electrocasnicele sau alte dispozitive. Mai ales că Samsung a fost printre companiile ce au dezvoltat protocoalele de comunicare pentru dispozitivele IoT și au compatibilitate din acest punct de vedere.

Una peste alta, alegerea unui smart TV în generație 2025 mi se pare a fi de bun augur. În sensul în care ai un plus de confort, de la setările făcute automat în funcție de conținut și până la partea de hub și integrare cu SmartThings. Mai ales că și noile paneluri QLED și punctează și mai bine la partea de calitate a culorilor, luminozitate, upscaling și altele.

De câteva zile testez un smart TV OLED și un soundbar din generația curentă. Partea de setări a fost făcută mult mai rapid față de așteptările mele și față de ce eram obișnuit. Am scanat un cod cu telefonul pe care am SmartThings și am înrolat TV-ul aici, totul în câteva zeci de secunde.

Mi-am legat consola la TV și am înrolat aplicațiile de streaming favorite: Netflix, YouTube, Prime Video, HBO Max, SkyShowTime, iar experiența de utilizare am să o prezint într-un review complet. Da. Este evident plusul de luminozitate și de calitate a culorilor față de OLED-ul meu Samsung în generație 2023.

Acest articol este susținut de către Samsung. Opiniile exprimate aparțin strict autorului.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 9 Pro xl, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

Televizor QD-MiniLED TCL 65C9K – review (Cât de accesibil poate fi un televizor vârf de gamă?)

Reviews
/
/
16 iun.
Înainte de a ajunge în magazinele de specialitate de la noi, am primit la test cel mai tare smart TV de la TCL pe care compania chineză l-a pregătit pentru anul acesta. Este versiunea cu cea mai mică diagonală a seriei, acest model fiind disponibil și în 75 și 85 inch. Fără a mai insista…

Oferta zilei: televizor cu tehnologie Mini LED TCL 65C69K cu rezoluţie 4K HDR, diagonală de 164 cm, gama 2025, la super preţul de 3234.92 lei

Gadget
/
/
14 iun.
Dacă vreţi o schimbare în living şi vă doriţi un televizor de dimensiuni generoase, cu tehnologie modernă şi raport calitate-preţ excelent, atunci acest articol este pentru voi.

Samsung Memory Business Summit București 2025 – tendințe și perspective pe piața mediilor de stocare

Hardware
/
/
13 iun.
O nouă ediție a Samsung Memory Business Summit a avut loc pe 12 iunie, la București. În cadrul evenimentului, Samsung a prezentat cele mai recente previziuni și perspective asupra industriei soluțiilor de stocare a datelor, realizate în parteneriat cu GfK, cu accent pe România și Europa Centrală și de Est.