Smartphone

Sau cel puţin asta spune un nou studiu al cercetătorilor britanici. Şi nu este deloc o glumă, o echipă de cercetători de la Universitatea din Bristol susţine că utilizarea telefonului noaptea poate afecta ceasul biologic al organismului.

 „Ciclurile noastre de somn-trezire, vigilența, starea de spirit, nivelurile de activitate, temperatura corpului și apetitul fluctuează pe parcursul fiecărei zile, sub controlul așa-numitului „ceas principal” din creier”, a declarat Conway-Campbell, unul dintre cercetători.

Folosirea smartphone-ului noaptea poate duce la nealinierea ciclurilor circadiene şi la creşterea nivelului de cortizol din corp, aspecte ce duc la rândul lor la creşterea dorinţei de a mânca târziu.

Cum studiile anterioare au dovedit că mâncatul noaptea duce în mod special la creşterea în greutate, chiar şi atunci când consumul de calorii este acelaşi ca în timpul zilei, se poate spune că utilizarea unui telefon în mod repetat noaptea poate spori riscul de luare în greutate.

Sigur că întreg procesul este unul foarte complex, iar acesta necesită mai multe studii pentru a înţelege complet ce se întâmplă în corpul nostru atunci când apar dereglări comportamentele în rutina de zi cu zi.

Sursa: newsweek.com, via: digi24.ro