Software

Nu a trecut mult timp și deja apăruse o soluție spre a instala aplicațiile Google pe Huawei Mate 30 Pro. Era nevoie de o aplicație denumită LZPlay.

LZPlay a apărut pe un website chinezesc și în câteva minute puteau fi rulate aplicațiile și serviciile Google (inclusiv plăți prin Google Play).

John Wu este creatorul Magisk și unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în securitatea Android. A realizat un studiu preliminar pe aplicația LZPlay și a descoperit că avea acces la unele permisiuni specifice smartphone-urilor Huawei spre a instala aplicațiile Google drept aplicații de sistem.

Teoretic, pentru astfel de permisiuni – codul dintr-o aplicație trebuie să treacă printr-un proces riguros de testare. La câteva ore după ce studiul lui John Wu a ieșit la iveală, LZPlay.net a devenit offline. Chiar și copiile .apk-urilor descărcate anterior au devenit inutilizabile.

Interesant este sunt probleme și pe unitățile de Mate 30 PRO cu LZPlay instalat, nu mai trec testele SafetyNet (Google verifică astfel dacă un smartphone este securizat și fără a avea root).

Ideea este că nu ne afectează în mod direct, Mate 30 PRO nu a ajuns în România pe canal oficial și nu se știe când va fi lansat. Flagship-ul Huawei se vinde ca pâinea caldă în China.

Sursa: 9to5Google.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.