Telefoane Mobile

Era o vreme când Microsoft avea planuri mari pe piața de telefoane mobile, au achiziționat Nokia și doreau să ajungă a depăși iOS și Android. Acum s-a ajuns ca Microsoft să anunțe un smartphone pliabil cu…, Android.

Ar fi fost blasfemie în urmă cu ceva timp, dar acum aș spune că este doar o surpriză. Nu îmi aduc aminte să fi apărut la bursa zvonurilor, de aici și reacțiile de surprindere de pe site-urile și blogurile de specialitate.

Ce știm despre Microsoft Surface Duo?

  • 2 ecrane cu diagonala de 5.6 inch, prinse la mijloc printr-un mecanism (de aici și punerea termenului pliabil între ghilimele);
  • balama ce se rotește la 360 de grade;
  • se bănuiește că folosește procesorul Qualcomm Snapdragon 855;
  • Android în poziția de sistem de operare;

Ar urma să fie lansat comercial în perioada sărbătorilor din 2020.

Microsoft nu promovează faptul că lansează un smartphone cu două ecrane. Ei spun că avem de-a face cu un produs Surface ce pune accent pe partea de productivitate (pe 2 ecrane te descurci mai bine față de unul singur).

În intervalul dat de prezentarea lui Surface Duo și până la debutul în stocurile magazinelor, Microsoft sper să-i motiveze pe dezvoltatori în a realiza aplicații care să pună în valoare cele două display-uri.

Personal, nici nu l-aș compara cu GALAXY Fold și Mate X de la Samsung și Huawei. Pentru că este mai degrabă o struțocămilă.

Sursa: Engadget.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.