Telefoane Mobile

Era o vreme când Microsoft avea planuri mari pe piața de telefoane mobile, au achiziționat Nokia și doreau să ajungă a depăși iOS și Android. Acum s-a ajuns ca Microsoft să anunțe un smartphone pliabil cu…, Android.

Ar fi fost blasfemie în urmă cu ceva timp, dar acum aș spune că este doar o surpriză. Nu îmi aduc aminte să fi apărut la bursa zvonurilor, de aici și reacțiile de surprindere de pe site-urile și blogurile de specialitate.

Ce știm despre Microsoft Surface Duo?

  • 2 ecrane cu diagonala de 5.6 inch, prinse la mijloc printr-un mecanism (de aici și punerea termenului pliabil între ghilimele);
  • balama ce se rotește la 360 de grade;
  • se bănuiește că folosește procesorul Qualcomm Snapdragon 855;
  • Android în poziția de sistem de operare;

Ar urma să fie lansat comercial în perioada sărbătorilor din 2020.

Microsoft nu promovează faptul că lansează un smartphone cu două ecrane. Ei spun că avem de-a face cu un produs Surface ce pune accent pe partea de productivitate (pe 2 ecrane te descurci mai bine față de unul singur).

În intervalul dat de prezentarea lui Surface Duo și până la debutul în stocurile magazinelor, Microsoft sper să-i motiveze pe dezvoltatori în a realiza aplicații care să pună în valoare cele două display-uri.

Personal, nici nu l-aș compara cu GALAXY Fold și Mate X de la Samsung și Huawei. Pentru că este mai degrabă o struțocămilă.

Sursa: Engadget.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.