Opinie

📵Suntem un site tech, ne place tehnologia, vă place tehnologia, dar oameni buni, vă rog – Nu mai staţi pe telefon când sunteţi la volan ❗️❗️❗️

📵Azi a trecuit să fac un drum mai lung în interes de serviciu (undeva la 3 ore dus cu 3 ore întors) şi am văzut doi şoferi care pur şi simplu erau un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic pentru că erau cu capul în telefoane.

📵În primul caz ciculam pe un drum european cu 100 -110 km / h şi la un moment dat am ajuns pe o porţiune unde toată lumea se chinuia să depăşească deoarece se mergea prea încet (aveam cred că vreo 60 km/ h). M-am gândit iniţial ca e vreun accident, tractor, maşină cu probleme ce merge pe avarii etc., am gândit toate scenariile, dar când într-un final am depăsit, ce să vezi, un puştan se juca (ceva ruletă mi s-a părut când am trecut pe lângă el) pe telefon şi mergea „la siguranţă”.

📵În al doilea caz, intersecţie, două benzi, aşteptam să plec de la semafor. Pe banda din dreapta o maşini în faţa mea ce aştepta la rândul ei verdele. Mai erau câteva secunde până să putem să ne punem în mişcare, când o altă maşină vine şi opreşte milimetric cu frână de ultim moment în spatele celei care stătea liniştită la semafor. Oare de ce ? Şoferul era cu capul în telefon, nu ştiu ce făcea, dar probabil sistemele de avertizare de pe maşină l-au salvat (frâna bruscă şi buimăcia lui m-au convins).

📵Dragilor, când sunteţi la volan sunteţi atenţi la trafic şi atât. Orice altă activitate vă distrage atenţia şi reprezentaţi un pericol pentru voi, cât şi pentru ceilalţi. Fiţi responsabili cu viaţa voastră, acum puteţi avea tot, iar în câteva secunde nimic. Sau şi mai rău, puteţi distruge o altă viaţă. Şi pentru ce ?

Categorii: opinie
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.