Hardware

NVIDIA GeForce GTX 1060 face parte din gama Pascal, alături de NVIDIA GTX 1080 și GTX 1070. Prețul de pornire coboară la 249 dolari, iar performanțele oferite în gaming s-ar ridica la nivelul lui GTX 980. 

Câteva din specificațiile lui NVIDIA GTX 1060:

  • proces de litografiere FinFET pe 16nm;
  • consum energetic de 120 watti (în momemtul în care rulează jocuri cu grafică complexă pe Direct X 11/12);
  • 1280 de nuclee CUDA, memorie GDDR5 de 6 GB ce atinge viteze de 8 Gbps și suportă boost clock de 1.7 GHz, urcă și până la 2 GHz;
  • cu 15% mai rapidă față de cel mai apropiat concurent și cu 75% mai eficientă energetic;
  • suportă NVIDIA VRWorks, kit de dezvoltare software pentru dezvoltatori de jocuri (permite corelarea a ceea ce vezi, auzi și simți cu ceea ce se desfășoară în aplicație / joc, ajută la implementarea VR-ului, posibilitatea ca placa video să proiecteze o singură imagine în mod simultan pentru ambii ochi și asta în mod neîntrerupt);
  • NVIDIA Ansel – unealtă ce permitarea captarea in-game (noutate – screenshots la 360 de grade din jocurile preferate și vizualizarea conținutului pe o cască VR sau cardboard Google). Primul joc compatibil: Mirror s Edge – Catalyst. Urmează și Witcher 3: Wild Hunt de la sfârșitul lui iulie.

Plăcile NVIDIA GTX 1060 debutează din 19 iulie: ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac (reamintesc prețul recomandat – 249 dolari).

NVIDIA GeForce GTX 1060 „Founder’s Edition” – 299 dolari pe nvidia.com, din 19 iulie. Iese în evidență prin faptul că este un produs proiectat și construit de către NVIDIA, fabricată din materiale și componente premium, suprafață din aluminiu turnat, soluție termică special concepută spre a oferi silențiozitate și răcire.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.