Hardware

Cei care au un gadget cu spaţiu de stocare insuficient apelează aproape de fiecare dată la un card SD sau microSD pentru a-şi lărgi capacitatea de stocare a informaţiilor. Chiar dacă vitezele de transfer actuale sunt mulţumitoare, se pot obţine şi rezultate mult mai bune, iar noua generaţie de carduri de memorie de la Samsung răspunde acestei nevoi.

Cardurile UFS (Universal Flash Storage) vor fi disponibile în 4 variante de stocare ( 32 GB, 64 GB, 128 GB şi 256 GB), seamănă ca formă cu actualele carduri microSD, însă datorită conectorilor diferiţi nu sunt compatibile cu niciun device existent la ora actuală în piaţă. Standardul UFS promite viteze de citire de până la 530 MB/s şi de scriere de până la 170 MB/s. Samsung promite că vom putea citi un film FullHD de 5 GB în 10 secunde, în timp ce cu actuala generaţie microSD UHS-1 putem face acest lucru în 50 de secunde.

Cardurile UFS nu vor fi disponibile publicului larg prea curând, iar o prezenţă activă în piaţă am putea avea în cel puţin 2-3 ani. Cu siguranţă la început acest tip de card va fi utilizat pe device-uri high-end, mai ales că preţul său va fi destul de piperat.

Cardurile UFS 2

Sursa: news.samsung.com