Arhiva-Hardware

Nvidia a punctat serios în 2011 cu Tegra 2 și prevăd un viitor strălucit acestei companii ce în trecut se axa îndeosebi pe producția plăcilor video pentru pc. Experiența acumulată în acel domeniu s-a reflectat în platforma Tegra 2 ce este acum încorporat în telefoane mobile precum LG Optimus 2X (pe care gadget.ro îl are în teste) sau în tablete de genul Motorola Xoom pe care deja am avut ocazia să-i facem un review. Avansul tabletelor și al telefoanelor cu sistem de operare și în speță al platformei Android a prins pe Nvidia pregătită. Au planuri mari de viitor și în 2012 cu Tegra 3 vom păși în lumea procesoarelor quad-core de pe smartphone-uri.

Intel nu ar strica să facă o ofertă pentru Nvidia și astfel să-și consolideze poziția pe zona de mobile.

Comunicatul de presă:

Procesorul NVIDIA Tegra 2 câştigă premiul ‘Best Choice’ la Computex 2011

NVIDIA este premiată pentru al treilea an consecutiv pentru excelenţă în inovaţie tehnologică

TAIPEI, Taiwan, 24 mai, 2011 — Asociaţia Taipei Computer a acordat procesorului NVIDIA Tegra 2 prestigioasa distincţie Computex “Best Choice”, în categoria Inovaţii pentru Dispozitivele Portabile Inteligente.

Procesorul Tegra 2 a fost selectat din peste 400 de produse care includ toate categoriile de produse electronice, de la dispozitive mobile şi monitoare, până la sisteme de calcul complete. Examinat în mod riguros de către o listă de juraţi care include reprezentanţi guvernamentali, membrii din mediul academic,cercetători, editori de tehnologie şi alţi experţi, procesorul Tegra a fost selectat datorită meritelor tehnologice, a inovaţiei şi gradului de comercializare.

Acesta este cel de al treilea an consecutiv în care NVIDIA  primeşte acest premiu, după ce unitatea de procesare vizuală NVIDIA GeForce GTX 480 şi unitatea de procesare vizuală NVIDIA ION au fost premiate în 2010 şirespectiv 2009.

“Procesorul NVIDIA Tegra 2 este într-adevăr un super cip,” a declarat juriul premiului Best Choice. “A deschis  drumul către un nou val de super telefoane şi tablete cu caracateristici unice. Am ales Tegra 2 din sute de produse candidat deoarece reprezintă o reuşită tehnologică remarcabilă care a influenţat industria într-un mod pozitiv.”

“Este o onoare să primim prestigiosul premiu din partea Asociaţiei Taipei Computer,” a declarat Phil Carmack, Senior Vice President al segmentului de business mobil la NVIDIA. “Aceasta este o recunoaştere a investiţiei serioase pe care am realizat-o pentru Tegra şi care demonstrează ca piaţa mobilă reprezintă un segment important pentru NVIDIA. Dar acesta este doar începutul. Cu proiectul Kal-El, procesorul nostru cu patru nuclee, plănuim să ducem procesarea mobilă la niveluri mai înalte.”

Cip-ul Tegra 2 a fost proiectat să rulezecuprimul procesor cu două nuclee din lume – care oferă cea mai rapidă experienţă de navigare pe Internet, fiind de două ori mai rapid cu suport de accelerare GPU pentru aplicaţia Adobe FlashCip-ul include şi un GPU NVIDIA GeForce – care permite o experienţă vizuală impresionantă şi o experienţă gaming la calitatea oferită de o consolă de jocuri.

Cip-ul Tegra 2 a deschis drumul către un nou val de super telefoane şi tablete, oferind noi experienţe mobile cu conţinut unic. Noul val  include super telefoanele LG Optimus 2X şi Motorola Atrix 4G şi tabletele bazate pe Android 3.0 (Honeycomb) precum Motorola XOOM, LG Optimus Pad, Samsung Galaxy Tab 10.1, Acer Iconia Tab A500, ASUS Eee Pad Transformer, şi tableta Toshiba Honeycomb.

Categorii: arhiva-hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.