Hardware

NVIDIA Tegra 4 este cel mai puternic CPU de la NVIDIA pe zona de telefoane mobile & tablete, iar Qualcomm Snapdragon 800 va fi vedeta Qualcomm. La MWC 2013 a fost prezentat un smartphone cu Snapdragon 800 de la ZTE, un phablet de 5.7 inch.

Înțeleg că au fost făcute deja o serie de teste de benchmark și Tegra 4 ar fi peste Qualcomm Snapdragon 800.

Câteva detalii legate de cele procesoare:

a. NVIDIA Tegra 4

– 4 x ARM Cortex-A15;

– ULP GeForce cu 72 de nuclee;

– LTE cu modem distinct NVIDIA i500;

– arhitectură de procesare foto;

– de 2.6 ori mai performant decât Tegra 3, cu 45% mai economic decât CPU quad-core Tegra 3 lansat în 2012 pe HTC One X, LG Optimus 4X HD, etc.

b. Qualcomm Snapdragon 800 

– 4 x ARM Cortex-A15 la 2.3 GHz;

– Adreno 330 GPU ce oferă performanțe cu 50% peste Adreno 320;

– capabil să decodeze conținut 4K la 30 fps;

– LTE cu modem inclus pe sistemul SoC;

– bazat pe tehnologie de 28nm de la TSMC.

Kevin Krewell este un specialist din cadrul The Linely Group și acesta a afirmat că Tegra 4 nu va fi depășit în performanțe de către Qualcomm Snapdragon 800. Qualcomm ar avea un avantaj pe partea de smartphone și acolo pentru că soluția lor va fi mai bună în ce privește consumul de energie, pe când Tegra 4 va avea un avantaj clar în cadrul tabletelor.

Sursa: BGR.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.