Hardware

Chiar dacă poarta coroana pentru o scurtă perioadă de timp, NVIDIA TITAN Xp este la momentul actual cea mai puternică placă video din lume. Aceasta vine ca urmaşă a deja celebrei NVIDIA GTX 1080 Ti şi chiar dacă are un hardware aproape similar, oferă o performanţă uşor mai ridicată.

Cei pasionaţi de gaming pot achiziţiona NVIDIA TITAN Xp doar de pe site-ul oficial nvidia.com la preţul de 1200 dolari, iar pentru această sumă primesc o mică “bestie”: procesor GP102 cu 3840 nuclee CUDA tactat la 1582 MHz şi o putere de procesore de 12 TFLOP, 12 GB memorie GDDR5X cu o rată de transfer de 11.4 Gbps, o lăţime de bandă de 547.7 Gbps, 3 x DisplayPort şi 1 x HDMI.

Interesant este că NVIDIA TITAN Xp păstrează dimensiunile fizice ale generaţiei anterioare şi este compatibilă cu seria Apple Mac Pro.

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.