Diverse

Chinezii îşi doresc să revoluţioneze industria construcţiilor şi au lansat o imprimantă 3D comercială ce poate ridica de la zero aproximativ 10 case în 24 de ore. Imprimanta 3D este una uriaşă şi poate imprima la o înălţime de 6.6 metri, lăţime de 10 metri şi lungime de 32 metri.

Structura pereţilor este realizată din ciment şi diverse materiale reciclabile care împreună cu un amestec chimic transformă rezultatul final într-un produs la fel de rezistent precum un perete din cărămidă. Winsun, producătorul imprimantei 3D, afirmă că matricea după care se lucrează asigură o izolaţie excelentă la temperaturi exterioare şi zgomot.

O casă simplă costă aproximativ 4500 dolari, iar firma chineză va lansa anul acesta oferte la nivel international care vor include construcţii şi de case mai complexe (cu mai multe camere sau etaje). Imprimanta poate lucra non-stop şi poate realiza un cartier întreg în doar 7 zile.

Nu sunt expert în domeniu, însă cele prezentate anterior sună promiţător. În câţiva ani problema o sa fie terenul, nu construcţia în sine.

Sursa: theguardian.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.