Smartphone

Smartphone-urile pliabile atrag din ce în ce mai mulţi utilizatori, asta şi pentru că tehnologia a ajuns la un minim de maturitate, iar device-urile din prezent sunt din ce în ce mai fiabile (chiar dacă în continuare există problema cutei aceea de pe mijloc).

Pentru că Apple rămâne etalonul în piaţa telefoanelor inteligente, toată lumea se întreabă când vom vedea pe piaţă primul iPhone pliabil. Surse neoficiale susţin că abia din 2024 am putea primi un astfel de device din partea mărului muşcat, însă după cum cunoaştem viziunea companiei americane, vom avea un iPhone pliabil abia atunci când tehnologia din spate va funcţiona impecabil (aspect ce ar mai putea dura ceva).

Până atunci, câţiva ingineri chinezi s-au gândit să transforme un iPhone 13 Pro într-un telefon pliabil şi au reuşit (chiar dacă acesta arată puţin rudimentar). Aceştia au folosit balamale de la un Motorola Moto Razr 2020, un şasiu imprimat 3D, iar hardware-ul a fost împărţit echitabil între cele două părţi ale terminalului.

Echipa a lucrat mai bine de un an la proiect, cele mai multe bătăi de cap avându-le cu implementarea unui ecran care să funcţioneze la fel ca unul normal (din spusele acestora, este foarte greu să separi sticla de matrice).

Ce a ieşit, vedeţi în clipul de mai jos:

Via: twitter.com/BenGeskin