Gadget

Samsung și Qualcomm au anunțat deja că seria Galaxy S23 va veni doar cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 ce urmează a fi prezentat în zilele următoare.

Astăzi a fost anunțat MediaTek Dimensity 9200. Este un procesor ce impresionează prin specificațiile sale: primul chipset cu nuclee ARM Cortex-X3, primul chipset cu Wi-Fi 7, primul GPU capabil de ray tracing, AI de generația a 6-a, ISP capabil să acomodeze senzorii RGBW etc.

De aici și întrebarea din titlu, ce ar fi strâns zâmbete sarcastice în urmă cu câțiva ani de zile când MediaTek nu era capabil să țină pasul ăn segmentul premium cu cele mai noi chipseturi de la Qualcomm, Exynos și Kirin-urile de la Huawei. MediaTek-urile erau integrate în mod special de către smartphone-urile ieftine, iar cele cu ceva putere de procesare ajungeau în segmentul mid-range.

Ambițiile MediaTek sunt mari, iar MediaTek Dimensity 9000 + Dimensity 9200 ce a fost anunțat mi se par a fi o dovadă în acest sens.

Categorii: gadget
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.