gAuto

Compania Yutong, cel mai mare producător de autobuze din lume după volumul vânzărilor, vrea să deschidă o fabrică de autobuze electrice în Europa. Ar fi prima de acest fel pe bătrânul continent, iar în mod surprinzător chinezii se gândesc să o construiască în România.

Zilele acestea oficialii companiei s-au întâlnit cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi pentru a discuta despre investiţia pe doresc să o realizeze în parcul industrial Miroslava.

„Miroslava este a doua comună din ţară ca număr de locuitori, este în imediata apropiere a oraşului, deci avantajele sunt multiple. Când aici s-a deschis primul parc industrial, ocuparea totală a acestuia s-a realizat în puţin peste doi ani, faţă de şapte cum era preconizat, aşa că acum pregătim un al doilea parc industrial pentru care ducem deja discuţii cu diverşi posibili parteneri.”, a declarat Romeo Olteanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Discuţiile sunt încă în fază incipientă, însă în funcţie de cum vor evolua acestea, sunt şanse foarte mari ca în câţiva ani să avem o fabrică de autobuze electrice în Moldova. Până atunci poate ne mai punem şi noi la punct cu drumurile.

Sursa: auto-bild.ro