Hardware

Samsung GALAXY S11 se anunţă a fi un smartphone mai mult decât interesant. Suplimentar clasicelor upgrade-uri hardware, software şi de design, inginerii producătorului sud-coreean doresc să implementeze şi funcţii noi, utile în viaţa de zi cu zi.

Samsung a brevetat de curând un senzor tip spectrometru, unul ce pare a fi dedicat viitorului flagship sud-coreean. Acest senzor (format în realitate din mai mulţi senzori mai mici) este capabil să transmită unde electromagnetice către obiecte, iar prin intermediul acestora pot fi colectate informaţii preţioase pe care ulterior o aplicaţie special concepută le poate transforma în date importante pentru utilizator.

În cazul unui fruct, de exemplu, se va putea calcula cât de proaspăt sau cât de dulce este acesta, ce cantitate de proteine, grăsimi şi carbohidraţi are sau câtă apă conţine. Veţi putea să vă duceţi în hypermarket şi doar prin simpla apropiere a telefonului de un măr, veţi vedea dacă este acel măr acru / dulce pe care îl căutaţi.

Noul brevet Samsung vă va permite să vă măsuraţi chiar şi nivelul de stres, pulsul sau nivelul de hidratare al pielii. Opţiunile par a fi nenumărate, însă rămâne întrebarea: Vorbim de o nouă găselniţă de marketing sau de o funcţie utilă cu rezultate reale ?

Acest senzor tip spectrometru nu este chiar o noutate, prin 2017 un producător chinez no name lansa telefonul Changdong H2, primul cu o astfel de caracteristică. La momentul respectiv nu a prins, însă Samsung are un alt cuvânt de spus în lumea smartphone-urilor.

Sursa: letsgodigital.org

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.